Latino ritmovi zagrijat će plesne dvorane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svjetski plesni stručnjaci za latino ritmove, vrhunski koreografi i odlični DJ-i danas kreću s trodnevnom manifestacijom Salsa Festival Poreč u organizaciji Lagune Poreč. U resortu Zelena laguna očekuje se vrhunska zabava uz nastupe i radionice najboljih međunarodnih umjetnika, glazbenika, DJ-a i plesača.

Porečki Salsa Festival donosi izuzetno poznata imena iz svijeta latino plesova. Brojne radionice pružit će mogućnosti učenja i usavršavanja plesnih koraka iz salse on1 i on2, salse u kubanskom stilu, kao i u bachati te kizombi.

Posebno bi valjalo istaknuti ovogodišnje artiste iz područja plesa, kao što je Roly Maden iz Kube. On je svjetski priznati izvođač te učitelj salse u kubanskom stilu. Također će predstaviti timbu kao i tradicionalne kubanske plesove, rumbu i orishas. Mouaze Konate iz Pariza i njegova plesna partnerica hrvatica Eleonora Jauk Ella zagrijat će svaki kutak plesnih dvorana. Plesač i instruktor salse konate predstavit će njujorški stil salse on2 i cha cha cha.

Iz Zelenortske Republike dolazi Helio Santos, svjetski poznat plesač i učitelj kizombe. On će se predstaviti s autentičnim afričkim Angola stilom. Svestrani umjetnik bavi se plesom, glumom, a ples podučava više od deset godina. Kizomba je dio tradicionalne kulture u njegovoj domovini, a kao promotor i pokretač KizombaXtreme projekta, širi ples i pozitivnu energiju diljem svijeta.

Također treba spomenuti još puno drugih poznatih imena iz svijeta latino plesa, a ne manje važni, koji dolaze u Poreč, kao što su Anne i Anichi iz Njemačke, Gaby i Estefy iz Španjolske, Massimo Forlani, Marina i Alex, te brojni drugi vrhunski plesači, učitelji plesa i zabavljači. Program počinje u petak ujutro, a u ponoć će biti  upriličen wellcome party na kojem će se predstaviti svi umjetnici i plesači. Tijekom tri dana održat će se 40 radionica, a cijela je manifestacija osmišljena u suradnji sa Eliom Bašanom. (Elio VELAN)


Podijeli: Facebook Twiter