Latin: Sam cu ukloniti ogradu!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Obecavam da cu osobno do iduce subote ukloniti arhitektonsku barijeru uz cestu u Stella Marisu zbog koje osobe u invalidskim kolicima onuda ne mogu proci. Treci put to vec tražim i dosad još ništa nije poduzeto. Ponovno sam vidio kako je invalid neki dan ostao prikliješten, jer se nije mogao provuci, rekao je na zadnjoj sjednici nezavisni vijecnik Danilo Latin koji se tom prometnicom svakodnevno vozi iz Savudrije prema Umagu.

Radi se o ogradi, postavljenoj nasred nogostupa uz tu vrlo, narocito ljeti frekventnu cestu pod županijskom nadležnošcu, koja iz Stella Marisa vodi prema Katoru. Brojni gradani i turisti pješace tim putem iz jednog u drugo turisticko naselje, odnosno do stambenih zgrada, lokala i prema plažama. Latin je više puta govorio o toj temi, iznerviran barijerom koja je ondje cijeli niz godina, odnosno indiferentnošcu prema problemima slabijih.

Dogradonacelnik Veljko Ivancic rekao je da je u kontaktu s lokalnom udrugom tjelesnih invalida. Pozvali su u Umag županijskog predsjednika saveza društava invalida Mladena Pucarica s kojim ce obici cijeli grad i detektirati sve poteškoce/barijere/probleme koje treba sanirati, ukloniti ili srediti za lakši život te grupe gradana. Ivancic je najavio da ce se taj obilazak dogoditi u roku od najviše dva tjedna, tako da ce i ta ograda u Stella Marisu sigurno biti uklonjena.


Podijeli: Facebook Twiter