Latin odlazi iz Ceha ribara Hrvatske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Savudrijski ribar Danilo Latin podnio je u cetvrtak ostavku na funkciju clana Ceha ribara Hrvatske obrtnicke komore (HOK) kao jedan od dvaju istarskih predstavnika ribara u tom tijelu. Razlog je, kako kaže, nezadovoljstvo stanjem i radom ceha koji je, po njemu, ispolitiziran do krajnjih granica.

Okidac je, veli, bilo to što je u cetvrtak trebala biti održana sjednica ceha, no nitko ga nije obavijestio da je ona otkazana.

"Puno toga se dogada u ribarstvu, a mi u cehu ne možemo i ne uspijevamo iskazati svoje mišljenje, donijeti nekakav zakljucak. I one zakljucke koje donesemo, nitko ne prenosi nadležnim tijelima, resornom ministarstvu i Vladi.

Nije mi stalo da samo formalno budem clan ceha. Tu sam funkciju prihvatio da bih predstavljao ribare, štitio njihove interese i konstruktivno radio na rješavanju njihovih problema, a to mi je trenutno onemoguceno stoga je moja funkcija u cehu besmislena i odlazim", kaže Latin.

Na pitanje koga smatra odgovornim za takvo stanje u cehu, Latin je odgovorio da se zna tko je na njegovom celu.

Predsjednik Ceha ribara Istarske županije i, nakon Latinove ostavke, jedini predstavnik u zagrebackoj središnjici Tonci Trevižan kaže da se u potpunosti slaže sa svim Latinovim argumentima, no nece davati ostavku, kaže, jer bi tada istarski ribari ostali bez predstavnika u cehu.

Pokušali smo kontaktirati i Antu Fabijanica, predsjednika ceha, no nije se javljao na naše brojne telefonske pozive. (B. ŽIŽOVIC)

PROCITALI STE SKRACENU VERZIJU TEKSTA. OPŠIRNIJE O OVOJ TEMI CITAJTE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE OD PETKA 20. KOLOVOZA.


Podijeli: Facebook Twiter