Latin: Bespravna gradnja u kampu Stella Maris

Latin pored bespravnih objekata na gradskoj parceli (T. K.)
Latin pored bespravnih objekata na gradskoj parceli (T. K.)

Nezavisni vijećnik Danilo Latin ponovno je umaškom hotelijeru Istraturistu pronašao nepravilnost, još jednu u nizu: u kampu Stella Maris, na gradskoj parceli, ta je tvrtka prije 20-ak godina izgradila bespravne objekte. Umjesto da traži povrat svoje imovine, koju Istraturist dugo godina koristi bez naknade, Grad je, veli Latin, ljetos raspisao javni natječaj za davanje u zakup dijela te nekretnine na kojoj se nalazi kamp.

- Tri su razloga zašto se natječaj nije smio raspisati: Grad nije u posjedu tog terena, na njemu se nalazi bespravna gradnja, a u natječaju nije kvantificirano točno koja se površina i koliko četvornih metara daje u zakup. K tome, u postupku privatizacije Istraturist je formirao nove katastarske čestice ispod bespravnih objekata da bi se kasnije mogao upisati kao njihov vlasnik! Grad je trebao odavno pokrenuti postupak povrata u posjed, a ne protupravno raspisati natječaj, objasnio je vijećnik koji se već mjesecima bori s neriješenim pitanjima između Grada i Istraturista. Valja dodati i to da je Grad raspisao ovaj natječaj u kolovozu, a nakon što je Latin mjesecima kopao po dokumentaciji i zemljišnim knjigama.

O jednoj je parceli vijećnik htio raspravljati još u svibnju, ali predsjednik vijeća to nije prihvatio, obećavši da će idući put to uvrstiti u dnevni red, što se nikada nije dogodilo. Onda su brzopotezno raspisali natječaj za zakup, koji su mogli raspisati prije tri i pol godine kada su došli na vlast, te prvi put naplatili godišnji zakup od 300 tisuća kuna koje u zadnje vrijeme gradonačelnik Vili Bassanese često spominje. Više je puta, podsjeća Latin, pitao po kojoj je pravnoj osnovi taj natječaj objavljen i zašto to nisu puno prije učinili, ali nikad mu nije odgovoreno. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter