Laser show na Subotini

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Posljednjih nekoliko godina s vatrometom su pauzirali, a ove su ga godine u Buzetu odlucili zamijeniti necim novim. Na tradicijskoj Subotini, u subotu tocno u 23 sata te potom i u pola noci, posjetitelji ce na glavnom gradskom trgu, na Fontani, moci uživati u laser showu kojeg nazivaju i svjetlosnom atrakcijom bez premca.

- Ideja o laser showu na gradskoj fešti Subotini postoji vec dvije godine, no tek cemo je ove sprovesti u djelo. Iako se smatra da je ovakav oblik svjetlosnih efekata možda primjereniji nekakvim drugacijim manifestacijama, koje se u pravilu održavaju na manjem prostoru, nedavnim posjetom Splitu gdje je takav show izveden na Rivi, uvjerili smo se da može biti vrlo efektan i na gradskim trgovima i ulicama, izjavio je dogradonacelnik Siniša Žulic.
   
Laser show samo je jedan od dogadaja, kaže Žulic, kojima se gradska fešta pokušava "osvježiti" novim stvarima i idejama. Po mnogima je laser show atraktivan poput vatrometa, a za razliku od njega on može trajati više sati bez povecanja troškova. Za mrežu laserskih zraka i 3D efekte u Buzetu ce se "pobrinuti" hologramski ekran i vodeni zid od cak sedam metara dužine.

U gradskom proracunu za sve manifestacije Subotine predvideno je 310.000 kuna u što ulaze svi znanstveni, kulturni, sportski i zabavni sadržaji koji ce se odvijati tijekom rujna, te se, istice Žulic, laser showom nece znacajnije povecati financijski izdaci ovogodišnje gradske fešte.

Direktorica Turisticke zajednice Nada Prodan Mrakovic smatra da ce ovaj novi sadržaj privuci posjetitelje vec i stoga što je ovo prvi puta da se laser show može vidjeti na jednoj gradskoj fešti u Istri, na manifestaciji namijenjenoj široj publici. (G. CALIC ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter