Las Vegas: U zasjedi ubijeni policajci, jedan Hrvat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica američkih policajaca, među kojima i Igor Soldo, porijeklom iz Hercegovine, ubijeni su u zasjedi u nedjelju u Las Vegasu, pišu u ponedjeljak američki mediji.

Dvojicu policajaca, Igora Soldu (31) i Alyna Becka (41), ubile su dvije osobe dok su ručali u pizzeriji u Las Vegasu, piše tamošnji list Las Vegas Sun. Napadači, muškarac i žena, poslije su otrčali u obližnji Wall-Mart i ubili još jednu osobu i potom zajedno počinili suicid.

Beck i Soldo bili su u ophodnji tim područjem Las Vegasa kada su otišli na objed u pizzeriju Cici's, kazao je mjesni šerif Douglas Gillespie.

Policiji motivi napada nisu poznati. Jedna je svjedokinja rekla Las Vegas Sunu da se radilo o brutalnoj egzekuciji i da policajci vjerojatno nisu ni bili svjesni da im se napadači približavaju.

Dnevni Avaz navodi da je 31-godišnji ubijeni policajac sin Pere i Sirle Soldo koji su tijekom rata u BiH iz Jablanice izbjegli u SAD. Po pisanju američkih medija, Soldo je završio srednju školu u Lincolnu u Nebraski, gdje mu još živi brat Robert koji je također policajac.

Počinitelji napada mogli bi biti bijeli supremacisti u dvadesetim godinama, vjerojatno bračni par, objavio je Fox News pozivajući se na izvor blizak istrazi. U pretrazi njihova stana pronađeni su nacistički simboli i planovi za napade na policiju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter