Larry Page, suosnivač Googlea, odsjeo u Buzetu

Carrie Southworth, sestra Pageove supruge, na vratima vile Vela vrata (lijevo)
Carrie Southworth, sestra Pageove supruge, na vratima vile Vela vrata (lijevo)

Suosnivač Googlea Lawrence Larry Page stigao je u buzetsku starogradsku vilu Vela vrata, izvana neuglednu i neprimjetnu, no temeljito renoviranu i luksuzno opremljenu kuću s bazenom, uz samu župnu crkvu, odakle će sutra otići na vjenčanje svog šogora u Motovun, doznajemo iz pouzdanih izvora.

U toj su vili već nekoliko dana smještene i Lucinde Southworth, supruga Larryja Pagea, te njena sestra, glumica i manekenka Carrie Southworth.

Sestre su u noćnoj šetnji gradom zapazili mještani. "Sve smo povezali tek drugog dana. Prepoznali smo ih po slici u Glasu Istre. Ponosni smo što poznate osobe dolaze u naš grad", rekla nam je u prolazu Željka Černeka.

Vijest iz Glasa Istre da su sestre Southworth stigle u Buzet te je za očekivati i skorašnji dolazak Pagea izazvala je interes hrvatskih medija. Starim gradom danas su se više ili manje primjetno "prošetavale" novinarske ekipe. Od Pagea i Lucinde Southworth međutim ni traga ni glasa. Za ručkom na terasi starogradskog butik-hotela Vela vrata, u čijem je sklopu i istoimena vila, zapazili smo tek Lucindinu sestru Carrie.

Do službenih potvrda o boravku Larryja Pagea u Buzetu, bogataša koji je po Forbesu "težak" 23 milijarde američkih dolara, i dalje je nemoguće doći. U Turističkoj zajednici kažu da nemaju prijavak boravka na ime Lawrence Larry Page.

- U hotelu Vela vrata veliki je broj gostiju iz Amerike, ali nema gosta s tim imenom i prezimenom, rekla nam je direktorica TZ-a Nada Prodan Mraković.

Veli da je dolazak slavnih gostiju za Buzet velika reklama jer može pomoći daljnjem turističkom razvoju.

- Tvrdim da je Istra velikim dijelom još nepoznata, posebno u prekooceanskim zemljama, i da je tek sada otkrivaju kao zanimljivu destinaciju s obzirom da je zbog svojeg priobalja i unutrašnjosti, enološke i gastronomske ponude, izrazito atraktivna, rekla je Prodan Mraković. (G. ČALIĆ ŠVERKO, snimio M. MIJOŠEK)

Page sletio u Zagreb u utorak

Na zagrebački je aerodrom potpuno nezapaženo prekjučer prijepodne sletio boeing 767 u vlasništvu tvrtke Blue City Holdings iz Oklahome. Riječ je o avionu kojim inače lete dvojica suosnivača Googlea Sergij Brin i Larry Page, javlja Dnevno.hr.

Two "Glas"

Jesu li američke goste, uzvanike na vjenčanju koji su smješteni u Buzetu, uznemirili članici o Pageu može se samo nagađati, no ujutro je na kiosku Glasa Istre u Buzetu prodavačica prvi put u dvadesetogodišnjem stažu dobila ovakvu narudžbu: "Two 'Glas'".


Podijeli: Facebook Twiter