Larry Hagman od Ceausescua primio torbu novca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Američki glumac Larry Hagman, slavni J.R. Ewing iz američke sapunice "Dallas" koji je umro u petak, jednom je prigodom primio torbu punu novca od rumunjskog diktatora Nicolae Ceausescua i dopustio rumunjskom režimu da koristi njegov lik, objavio je u nedjelju Sunday Times.

Britanski tjednik navodi da je Larry Hagman tu anegdotu povjerio jednom od njihovih novinara pod uvjetom da informaciju objavi nakon njegove smrti.

Tijekom posjeta Rumunjskoj 1980-ih godina, gdje je "Dallas" bio iznimno popularan, Ceausescuov režim je zatražio dopuštenje glumca da istakne njegov divovski plakat na jednoj zgradi, piše Sunday Times.

"Dallas" je bio jedna od rijetkih američkih serija čije je prikazivanje Ceausescuu dopustio na rumunjskoj televiziji jer je smatrao da prikazuje koliko je kapitalizam pokvaren. Tako je i vjerovao da će ogromna Hagmanova slika zapravo osnažiti njegov režim.

Hagman je odgovorio da nema ništa protiv pod uvjetom da njegovoj supruzi predaju torbu punu dolara, piše taj list. "I to je izvršeno, a mi smo novac vrlo brzo potrošili, kao što je u to doba bio običaj", ispričao je glumac.

Hagman i nakon pada Ceausescuova režima ostao silno popularan u Rumunjskoj pa se njegov lik koristio za reklamiranje ruske naftne kompanije Lukoila u toj zemlji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter