LAR: Tajanstveni Art krugovi i interakcija s publikom

Na predstavljanju programa ovogodišnjeg LAR-a (R. SELAN)
Na predstavljanju programa ovogodišnjeg LAR-a (R. SELAN)

Ovogodišnja Labin Art Republika, labinsko kulturno ljeto, okreće se intenzivnoj komunikaciji s publikom, zaključak je s konferencije za novinare na kojoj je predstavljen njen program.

Održali su je Loredana Ružić Modrušan, voditeljica projekta, gradonačelnik Tulio Demetlika, njegov zamjenik Zoran Rajković i Patricija Gobo, predstavnica Riviere Adrije, jednog od najvećih donatora, a pridružili su im se članovi Tima LAR-a: Alen Halilović, Borjan Batagelj, Goran Brezac i Domagoj Ostović.

Pomicanje težišta na komunikaciju počelo je prošle godine, kada je aktivirana mrežna stranica LAR-a. Ove godine LAR će se proširiti na najpopularnije društvene mreže, što će biti popraćen nagradnim igrama. Kao posebnu novost Ostović je istaknuo slogan "Zaviri u Art krug" i pri tom ostao tajanstven rekavši samo da se radi o ideji koja bi mogla prerasti u projekt na nacionalnoj razini.

"Labin kroz povijest" program je izravnog komuniciranja s posjetiteljima putem tri povijesna lika: Matije Vlačića, Giuseppine Martinuzzi i labinskog rudara, koje će glumiti Kristijan Višnjić, Ana Višković i Masimo Nadarević. Oni će ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom šetati ulicama staroga grada i zainteresiranima predstavljati svoj lik, grad i trenutačna događanja s programa.

Gobo je istaknula da će Riviera Adria u svojim hotelima promovirati program LAR-a budući da se uklapa u njihovu viziju nezaboravnih sjećanja, kakva žele da njihovi gosti ponesu iz Rapca kao turističke destinacije.

LAR će u tom približavanju Labina i Rapca sudjelovati uprizorenjem Uskočke bitke na rabačkoj rivi 30. srpnja, dan ranije nego što će biti uprizorena na Titovu trgu, kao jedna od vodećih atrakcija LAR-a.

Rajković je napomenuo da ukupni troškovi LAR-a iznose 440 tisuća kuna, od čega pola dolazi iz gradskog proračuna, a ostalo je prikupljeno od sponzora. Demetlika to smatra dokazom da je LAR, ustrajući u svom održavanju, napokon postao prepoznat i u privatnom, a ne samo javnom sektoru.

LAR će biti otvoren 28. lipnja u sklopu fešte Petrova. Prvi na programu je trodnevni Labin Jazz Festival, koji počinje 3. srpnja i održava se na pozornici Kod špine, središnjem mjestu svih glazbenih i scenskih događanja.

Osim Uskočke bitke, puno se očekuje od Labinskih uličnih čarolija, koje će biti realizirane u partnerstvu s pulskim Festivalom uličnih čarolija. Placa će biti mjestom Susreta klapa, Smotre glazbe i plesa Istre te fešte Noć grada Labina na kojoj će koncert održati Urban i The Night Express.

Likovna umjetnost bit će zastupljena Danima otvorenih ateljea i Art kolonijom u crkvi sv. Sebastijana. U program je uvršteno i Klasično ljeto, koje se održava u župnoj crkvi, a Ružić Modrušan je najavila i niz glazbenih iznenađenja na još neutvrđenim mjestima i vremenu. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter