LAR - sjajni Tolja, Rizvić i "čokoladni" kvartet

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Druge večeri Labin Jazz Festivala, koji se održava u sklopu Labin Art Republike, kod Špine su nastupili popularni riječki pjevač Marko Tolja i sjajna Labinjanka Dina Rizvić, a na Starom trgu djevojke iz Chocolate Disaster Quarteta.

Oba su koncerta izazvala nepodijeljeno oduševljenje publike i bila, slobodno možemo reći, pun pogodak.

Kod Špine, na malom trgu ispred ljetne pozornice, na kojem se odvija većina glazbenih i scenskih događanja ovogodišnjeg LAR-a, na koncertu Marka Tolje i Dine Rizvić doslovno se tražilo mjesto više.

Tolja je u pratnji odličnog Olja’zz Quarteta, sastavljenog od renomiranih hrvatskih jazz glazbenika mlađe generacije, obradama svjetskih pop-rock i evergreen standarda pokazao da gotovo svaki glazbeni žanr može imati jazzersko ruho. Tako smo mogli čuti neke pjesme doista neuobičajene za jazz koncerte, poput "Billie Jean" Michaela Jacksona, "Welcome to the Jungle" Guns'n'Rosesa, nekoliko obrada Beatlesa poput "Get Back" ili "The Long and Winding Road", ali i nekoliko Toljinih skladbi, poput "Zašto", u kojima ovaj mladi Riječanin ipak najbolje funkcionira.

Vrhunac nastupa svakako je bilo gostovanje mlade labinske kantautorice i jazz glazbenice Dine Rizvić, koju je domaća publika posebno toplo dočekala. Dina i Marko zajedno su izveli nekoliko pjesama uz sjajnu podršku pratećeg benda.

Malo iza 23 sata publika se spustila na Stari trg ispred labinskog Malog kazališta, gdje su svoj nastup otpočele djevojke iz Chocolate Disaster Quarteta. Četiri mlade jazzistice okupljene u ovaj međunarodni sastav u nešto više od sat vremena prebirale su kroz repertoar instrumentalnih jazz standarda u svojoj specifičnoj i nešto suvremenijoj izvedbi, zadržavši dobar dio publike sa Špine još neko vrijeme u labinskoj starogradskoj jezgri. (portal GI/LAR)


Podijeli: Facebook Twiter