LAR: Koncerti, partyji, vizualno kazalište...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Deveta Labin Art Republika (LAR) bit ce otvorena u petak u 21.30 sati svecanošcu ispred Narodnog muzeja, najavili su organizatori iz Grada Labina. Pola sata kasnije koncert kod Špine, takoder u starom gradu, održat ce sarajevski pop pjevac Elvir Lakovic Laka.

Pocetak ove dvomjesecne kulturno-zabavne manifestacije poklapa se s proslavom pucke fešte Petrova, istog ce dana, naime, na Titovom trgu kao glavna zvijezda veceri pjevati Daniela Martinovic.

U devet tjedana LAR-a utorkom su predvidena nocna razgledavanja starog Labina uz strucno vodstvo, cetvrtkom koncerti, kazališne predstave i druge priredbe kod Špine, a petkom glazbeni program u župnoj crkvi Rodenja Blažene Djevice Marije. U ostale dane odvijat ce se tzv. off program, ukljucujuci i predstavljanja ovdašnjih mladih likovnih umjetnika te glazbenika.

- U gotovo desetljece, koliko traje, LAR je izgradio prepoznatljivost ne samo u Istri, vec i u Hrvatskoj, kao vid razvoja kulturnog turizma. Dodatnim sadržajima namjera je oživjeti stari Labin, privuci ne goste i iz ostalih dijelova Istre te Primorja, rekao je gradonacelnik Labina Tulio Demetlika.

Od ostalih dogadaja izdvojen je jednotjedni Labin24Seven Summer Festival koji zapocinje u subotu partyjem elektronske glazbe na rabackoj plaži Girandella s Niki Belucci kao udarnim DJ imenom.

Jubilarni, peti Susret klapa, pak, održat ce se 16. srpnja na labinskom starogradskom trgu, a pet dana kasnije na rabackoj rivi bit ce prireden koncert Massimo pjeva Sinatru uz Big band HRT-a. Od 5. do 8. kolovoza u starom Labinu trajat ce Festival vizualnog kazališta. (I. RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter