LAR: Jazz na pozornici Kod špine

Denis Jazz Quartet (R. SELAN)
Denis Jazz Quartet (R. SELAN)

Denis Jazz Quartet, hrvatsko - talijanski sastav kojega čine Denis Razumović - Raz na saksofonu i klarinetu, Zoran Majstorović na gitari, Andrea Zulliani na kontrabasu i Igor Cecchini na bubnjevima, održao je jučer koncert na pozornici Kod špine, čime je otvoren trodnevni Jazz Festival u sklopu Labin Art Republike.

Na početku koncerta odsvirali su pet kompozicija koje su skladali Razumović i Majstorović. Radi se o djelima izvođenima na koncertima, ali nikada snimljenima. Jedna od njih, "The Road to Skitača", inspirirana je, kako je objašnjeno publici, povratkom sa Skitače klizavim planinarskim putem. Skladba "Baby, Gimme the Chance" nalazit će se novom albumu skupine, čije je snimanje pri kraju.

U drugom dijelu večeri koncert na Titovom trgu održao je riječki Alba & Leo Duo. Vokal Alba Načinović i gitarista Leo Šket iznenadili su publiku na terasama i prolaznike svojim glasovnim sposobnostima i sviračkom tehnikom.

Danas je na programu nastup Marka Tolje i Olja'zz Quarteta Kod Špine s kantautoricom Dinom Rizvić kao specijalnom gošćom, a nakon toga koncert Chcolate Dissater Quarteta na Starom trgu. Jazz Festivl završava sutrašnjim koncertom sastava Black Coffe na pozornici Kod špine. (Robi SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter