Larí i Marí predstavile novi roman


Opatijski književni dvojac Larí Marí (Larissa Kunić i Marieta Kola), specijalistice energetske i intuitivne medicine i duševne savjetnice, sinoć su u pulskoj Gradskoj knjižnici predstavile svoju treću knjigu "Armati", roman o potrazi za životnim pozivom.

Poslanje glavnog lika, Iana Artaniana, povezano je sa zastrašujućom obiteljskom tajnom, zbog koje je stradala čitava njegova obitelj, a ta mu se tajna prvo otkriva u snu, a zatim u javi, i to na jednom venecijanskom otoku. Potraga za životnim pozivom, što predstavlja najdublju svrhu našega postojanja, vodi Iana ga na put medicine, filozofije, teologije.

Autorski je dvojac istaknuo da je svakome potrebno da prepozna svoj talent i da ga, isto tako, ispolji.

- Često je životni poziv tu blizu nas. Ono što je nama normalno, taj talent drugi nemaju, naglasile su Larí i Marí.

Inspiriran istinitim pričama, roman govori i o prijateljstvu dva prijatelja, potpuno različita, kao i ljubavi. Pritom glavni lik nailazi na jake i ostvarene žene, prima balerinu i liječnicu koje ga vode na krivi put, dok ne upozna srodnu dušu.

Njihov prvijenac "Bez ljubavi i mržnje" dobitnik je nagrade Kiklop za najbolji debitantski roman 2014. godine, a to debitantsko djelo i druga knjiga "Zlatni Mjesec" ušli su u stalni postav britanske kraljevske knjižnice u Londonu. Četvrti su roman, kažu, već predale izdavaču, Mozaik knjizi. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter