Lapis Histriae za kratku prozu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medunarodni pogranicni susreti Forum Tomizza raspisali su medunarodni književni natjecaj Lapis Histriae za kratku prozu na temu "Sveci ili smutljivci?".

Kao inspiraciju za temu organizatori nude citat Fulvija Tomizze: "To su smutljivci koji žele unijeti fašizam, komunizam, religiju, talijanizam, hrvatstvo... Drže se kao da su svetacke figure, u svakom slucaju posvecene i iznad nas. Ali u jednom trenutku i oni umiru, kao i bilo tko od nas."

Tekst mora biti izvoran i neobjavljen te ne smije biti dulji od 15 kartica (27.000 znakova, ukljucujuci razmake), a u obzir dolaze svi jezici i dijalekti naše regije. Autori se natjecu s iskljucivo jednim radom. Najbolji rad bit ce nagraden simbolicnim artefaktom Lapis Histriae te novcanom nagradom u iznosu od tisucu eura.

Rok slanja tekstova je 7. travnja, a tekst se šalje s osobnim podacima (adresa, broj telefona, e-mail, kratka biografija s godinom rodenja). Radovi, otisnuti u cetiri primjerka, šalju se na adresu: Gradska knjižnica Umag, Trgovacka 6, 52470 Umag, Hrvatska, s naznakom za Lapis Histriae, i dodatno na e-mail: [email protected], a radovi koji ne budu stigli na obje navedene adrese, nece uci u konkurenciju.

Nagrada ce se svecano dodijeliti autoru pobjednickog rada na 13. Forumu Tomizza u Umagu, 25. svibnja, a dodatne je informacije moguce potražiti pri Gradskoj knjižnici Umag.

Ovogodišnji, 13. po redu Medunarodni pogranicni susreti Forum Tomizza održavat ce se u Trstu, Kopru i Umagu od 23. do 26. svibnja. (B. V.)


Podijeli: Facebook Twiter