Lanterna postala super kamp

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici njemackog automobilskog kluba ADAC i inozemni turisticki novinari u ponedjeljak su boravili u kampu Lanterna, jednom od dva hrvatska kampa koja nose njegovu titulu Super-Platz ili Crvenu plocu, najvece priznanje za kvalitetu kampa.

Lanterna je prvi put nagradena ovim prestižnim priznanjem koje joj je dodijeljeno ove godine u sijecnju i istaknuto je na ulazu u kamp.

- ADAC ima 17,5 milijuna clanova i najveci je europski autoklub i drugi u svijetu. Nije rijec samo o autoklubu, vec i organizaciji za zaštitu potrošaca koja pruža pomoc na cesti i ostale usluge. Ipak, naša najvažnija uloga je izdavanje kamp-vodica koji se svake godine tiska u 150 tisuca primjeraka i u kojem donosimo informacije o 5.400 kampova u Europi.

Naš tim, koji cini 25 inspektora, svake godine posjecuje u prosjeku dvije tisuce kampova i potom sastavlja izvješca nužna za kvalifikaciju kampa. Boduju se sanitarije, parcele, dodatni sadržaji, razonoda i animacija. Svaki od ovih aspekata može dobiti od nula do pet zvjezdica, a sve radi toga da gostima ponudimo najbolje.

ADAC je ove godine ocjenjivao 20 tisuca kampova i u vodic ih uvrstio 5.000 iz cijele Europe, od cega ih je 79 dobilo priznanje Super-Platz. Kampu Lanterna želim dobrodošlicu u ovaj klub, rekao je na konferenciji za novinare Stefan Thurn, glavni urednik ADAC-ova vodica.

ADAC-ovo priznanje dobio je i kamp Zaton pokraj Zadra, a dodijeljeno je 11 Žutih ploca izuzetno kvalitetnim kampovima. Thurn je dodao da je priznanje i izazov da uprava i osoblje kampa i ubuduce iznenade goste novim sadržajima i kvalitetom. "Nije lako postati Super-Platz kampom, a još je teže to i ostati", zakljucio je Thurn.

- Lanterna predstavlja našu viziju, gdje uz kvalitetu usluge najveci znacaj imaju i priroda te ocuvani okoliš. To želimo proširiti na sve naše kampove. U posljednjih pet godina u ovaj je kamp investirano oko 47 milijuna kuna, a priznanje je poticaj za daljnje investicije i podizanje kvalitete.

U Valamarove kampove od Istre do Dubrovnika investirano je ukupno 137 milijuna kuna, a u njih u iducih pet godina namjeravamo uložiti još 200 milijuna kuna, rekao je predsjednik Uprave Valamara Peter Fuchs. (V. HABEREITER, snimio M. MIJOŠEK)

Sve više inozemnih priznanja hrvatskim kampovima


Predsjednik Uprave Riviere Porec koja djeluje u sklopu grupacije Valamar i predsjednik izvršnog odbora Kamping udruženja Hrvatske Veljko Ostojic podsjetio je da je lani 38 kampova u Hrvatskoj dobilo neku od prestižnih europskih nagrada.

- Samo atraktivna lokacija nije više garancija za uspjeh nekog kampa. Dobri financijski rezultati kampova u prošlim periodima omogucili su investiranje u njih i podizanje kvalitete, što je ponekad razlog zašto su neke hotelske kuce, koje u svojoj ponudi imaju i ovaj segment, uspjele ostvariti dobre rezultate, rekao je Ostojic.


Podijeli: Facebook Twiter