Lanterna: Nekad poznati klub i dalje ruglo Rovinja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sve je isto kao i lani... I tako vec više od tri desetljeca. Lanterna, nekad poznati nocni klub, koji se nalazi na jednoj od najatraktivnijih pozicija u rovinjskoj starogradskoj jezgri, tik do svjetionika podno crkve svete Eufemije, vec desetljecima propada.

Mjesto koje bi moglo biti elitna destinacija, odnosno prodati se pod kategoriju skupog smještaja tik uz more, služi tako kao besplatno prenocište onima kojima komfor hotela, sobe i apartmana nije nužan. Usput, cim izadete iz svoje "sobe", direktno ste na moru. Idealan odmor.

Kada smo o toj temi pisali 2008. godine, u Gradu Rovinju su nam odgovorili da je u pripremi novi natjecaj na kojem bi trebao biti izabran partner koji bi uz ulaganja dobio Lanternu na dugogodišnje korištenje. Od tada se ništa nije dogodilo, a lani u sijecnju od koordinatorice novog odjela za upravljanje gradskom imovinom Sandre Sošic Pivac saznali smo da se razmatraju nacini na koji bi se Lanterna stavila u funkciju.

Sošic Pivac istaknula je tada da je pitanje tog prostora složeno zbog specificnog položaja i imovinskopravnih odnosa pa se razmatraju sve solucije za njegovo ponovno aktiviranje. Isto smo pitanje postavili i ovaj put.

- Kao što je i odgovoreno na vijecnicko pitanje na sjednici Gradskoga vijeca 19. travnja, zbog neriješenih imovinskopravnih odnosa, ali i zbog specificnosti lokacije te stanja objekta i potrebnog obimnog ulaganja, sagledavaju se najprikladnije namjene i rješenja za navedeni prostor u suvlasništvu Grada. Grad je na katastarskim cesticama 1856/z, 1857/z, 1858/z i 9632 suvlasnik s tvrtkom Immobiliare L'Arcobaleno iz Rovinja, piše u priopcenju Grada.

Prvi smo put uspjeli doci i do suvlasnika Giovannija Jannacopulosa, koji je uz tvrtku za nekretnine L'Arcobaleno i vlasnik Irigema, škole za profesionalno usavršavanje sa sjedištem u Italiji, nedaleko od Vicenze.

- Sramota je da se u starogradskoj jezgri nalazi tako zapušten prostor. Puno smo puta pregovarali s Gradom, o cemu postoje i pisani tragovi. No, unatoc svim naporima nikada nismo došli do nekog konkretnog rezultata - ni pozitivnog ni negativnog. Nikada nam nisu ništa poslali službeno, kaže Jannacopulos. (Mihaela MEDIC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter