Lanjske brojke za Istru bi bile izvrstan rezultat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prioriteti Europskog udruženja putnickih agencija (ECTAA) bit ce jacanje pozicije putnickih agencija u Europi, proširenje clanstva, poboljšanje statusa putnickih agencija u europskom zakonodavstvu i europskom prostoru, ali i bolja, izravna promocija hrvatskog, a time i istarskog turizma, odnosno jacanje domaceg turizma na karti Europe, najavio je Boris Žgomba, odnedavni direktor ECTAA-e koji ce na toj dužnosti biti dvije godine. Žgomba je prva osoba iz Hrvatske koja je na tako visokoj poziciji u jednoj europskoj asocijaciji, ujedno je i direktor najjace hrvatske putnicke agencije Uniline te predsjednik Udruge hrvatskih putnickih agencija (UHPA).

U povodu stupanja na tu visoku dužnost Žgombu su u Županijskoj gospodarskoj komori, cestitavši mu, primili predsjednica te institucije Jasna Jaklin Majetic te predstavnici istarskog turizma i vlasti: dožupan Vedran Grubišic, procelnik Županijskog odjela za turizam Branko Curic, predsjednik TZIŽ-a Denis Ivoševic, predsjednica TZ-a Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj te pulska dogradonacelnica Vera Radolovic.

Osvrcuci se na proteklih pet turistickih mjeseci u Hrvatskoj, kazao je da to razdoblje završilo s deset posto više dolazaka i 14 posto više nocenja u odnosu na lanjsko isto razdoblje.

Na pitanje što se ocekuje u Istri, kaže da je situacija ovdje dosta osjetljiva, osobito kamping segment. Naime, puno je kampova, a ta je vrsta smještaja vrlo osjetljiva na vremenske (ne)prilike.

- Lani su nas, da tako kažem, vremenske prilike pocastile, bila je duga jesen i samim time broj nocenja i gostiju u kamping segmentu bio je velik. Ocekujem da ce ostali segmenti smještaja ostati na istom nivou, a u nekim podrucjima, poput hotelskog, ocekujem i bolji rezultat u drugom dijelu godine, u posezoni, najavljuje Žgomba. Teško je prognozirati brojke, dodaje, rekordi su vec postignuti i ne mogu se uvijek ponoviti. No, smatra da je dobar rezultat vec i onaj lanjski, a dosezanje lanjskih brojki za Istru bio bi izvrstan rezultat. (Mirjana VERMEZOVIC IVANOVIC)

RAZGOVOR S BORISOM ŽGOMBOM U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter