Lani osvojena 33 jackpota

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U igrama na srecu Hrvatske lutrije gradani su u prošloj godini osvojili 33 jackpota i podijelili dobitke u ukupnoj vrijednosti od 131 milijun kuna.

Takoder je u tim igrama podijeljeno 49 automobila, a joker jackpot pogoden je 18 puta, stoji u završnom lanjskom priopcenju Hrvatske lutrije. Najveci osvojeni jackpot u igri Loto 7/39 iznosio je 38,4 milijuna, a u igri Joker 20,1 milijun kuna.

Prema osvojenim jackpotovima, najsretnija je bila Zagrebacka županija, a najsretniji igraci iz Zagreba, kojima je otišlo deset jackpotova u ukupnom iznosu od 18,6 milijuna kuna.

Najveci jackpot - 38,4 milijuna kuna, bio je uplacen u Zelini. Tri jackpota koja su otišla u Slavoniju bila su uplacena u Slatini (dobitak 13,6 milijuna kuna), Slavonskom Brodu (17,6 milijuna) i Lipiku (1,5 milijun). Najsretniji mjesec pokazao se kolovoz, u kojem je osvojeno cak sedam od ukupno 33 jackpota.

Najveci projekt Hrvatske lutrije tijekom 2010. bilo je pokretanje igara na internetu koje su tako dovedene izravno u domove igraca. Tijekom 2010. Hrvatska lutrija sudjelovala je u brojnim humanitarnim akcijama i bila sponzor brojnih manifestacija, medu kojima i Dubrovackih ljetnih igara, Varaždinskih baroknih veceri, Vinkovackih jeseni i drugih.

- Igranjem igara na srecu igraci su pomogli mnogima kojima je to bilo najpotrebnije jer je sav dobitak Hrvatske lutrije usmjeren u državni proracun za humanitarne i donacijske programe koji su za neke, vjerojatno, bili najveci i jedini dobitak u 2010., stoji u priopcenju Hrvatske lutrije.


Podijeli: Facebook Twiter