Langer: Politika treba pametne

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na državno prvenstvo u boksu za juniore nisam otišao jednostavno zato što sam se uplašio, priznao je preksinoc Bruno Langer dok je u MMC-u Luka sjedio u fotelji nasuprot Roberte Razzi koja je vodila svoje redovite SMS razgovore. Tako Langer nije postao boksac kao njegov kolega Mate Parlov, vec je krenuo u glazbene vode gdje se proslavio kao basist i kasnije voda Atomskog skloništa.

Atomsko sklonište, rekla je Razzi, bili su nešto novo i neobjašnjivo, bili su socijalno i ekološki angažirani, pjevali su o propasti planeta i najavljivali prijateljstva koja ce se sklapati preko kompjutera što se dogada danas. Na njenu konstataciju da nisu bili baš dobro prihvaceni na pulskoj sceni, Langer je uzvratio "A što je bilo prihvaceno?". Podsjetio je da je Skloništu trebalo vremena prije no što su ga prepoznali u Puli, dok su u ostatku bivše države bili zvijezde. Kroz pricu o atomcima provukla se i prica o pokojnim legendama Sergiu Blažicu ?oseru i Bošku Obradovicu.

Naravno da razgovor nije mogao proci bez spominjanja politike i Langerovog angažmana u ISDF-u i nekim udrugama.

- Da sam župan raspisao bih referendum o Rockwoolu i Kaštijunu, kao što bih i za ostale stvari pitao gradane, kaže Langer, dodajuci da mu je bilo jasno da na izborima za istarskog župana nije mogao uspjeti prvenstveno zbog slabe promidžbe. Ipak, da može nešto uciniti, ukinuo bi privilegije politicarima, a za primjer navodi župana Jakovcica koji je, veli Langer, još prije deset godina na reprezentaciju trošio tri do cetiri tisuce kuna dnevno.

"Politikom bi se trebali baviti pametni ljudi, jer kada je se uhvate debili, oni prodaju maglu i podjarmljuju narod. U Istri nema pluralne politicke scene, a i kada se netko takav pojavi, odmah ga pokušaju kupiti. Tužan sam da zbog sveg zla koje je ucinjeno u Istri nitko nije uhapšen", kaže Langer. Iako on, dodaje, da može, ne bi hapsio nego bi im uzeo imovinu, a župana i suradnike natjerao da skupljaju i prodaju plasticne boce, da vide kakav je pravi život.

Za Langera je zabrana Thompsonovog koncerta u Areni najobicnije politikantstvo i podilaženje puku, jer je sam, veli, protiv bilo kakvih zabrana.


Podijeli: Facebook Twiter