Lamparna "u teškim bojama"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu od 23 sata labinsku Lamparnu ce "u teške boje" obojiti jedinstveni Goran Bare i njegove Majke.

Rijetka je prilika da kriticari diskografski povratak nekog kultnog benda docekaju s tolikim oduševljenjem kao što je to slucaj s ovim sastavom iz Vinkovaca. Neki idu tako daleko da "Teške boje" svrstavaju uz bok najvažnijim rock albumima prvog desetljeca 21. stoljeca, i to ne samo u Hrvatskoj.

"Rijetko opasan i krvav komad rock 'n' rolla. Ništa više, ali ni manje od toga. Mnogima je ta umjetnost, nažalost, nedokuciva"; "Majke su najdojmljivije i najefektnije tamo gdje su najžešce, najprljavije i najcvršce"; "Dašak bluesa, dašak garaže, a sve na razmedu kreativnog sukoba sirove gitare i dominantnih orgulja" - to je samo nekoliko kapi iz oveceg jezera ispisanih panegirika.

- Moram priznati da se ni u kom slucaju nismo nadali takvom prijemu kritike. Bendu je, ipak, možda i važnija reakcija publike. Naša nas, vjerna, prati s velikim zanimanjem otkako smo se iznova okupili. Vidim da ekipa vec zna vecinu tekstova, pogotovo singlova kao što su "Teške boje", "Pozovi me u noc", "Nisam tvoj", "Depresija", kaže Zoran Calic, gitarist i skladatelj benda, uoci sutrašnjeg nastupa.

U Majkama je od izvorne postave ostao samo Bare. Calic se prikljucio na drugom albumu "Razdor" (1992.) i trenutno glazbenicki predvodi kadrovski osvježeni sastav, u kojem su još bas gitarist Mario Rašic, klavijaturist Viktor Lipic te bubnjar Damir Šomen, redom vrsni muzicari.

- Ako me sjecanje služi, u Labinu smo svirali 2008., godinu nakon našeg okupljanja. U drukcijoj postavi od aktualne, predstavili smo se s presjekom karijere. Tada smo tek pripremali "Teške boje", imali smo samo prve dvije stvari s albuma.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 50, a na dan koncerta 60 kuna. Kao predgrupa Majkama nastupit ce labinski Mezcal Moon. (Igor RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter