Lamparna: Digni glas - glas za zrak uz Let 3, Nolu...

Let 3 (J. PREKALJ)
Let 3 (J. PREKALJ)

Digni glas - glas za zrak!!!, naziv je koncerta koji će se sutra od 22 sata održati u labinskom KUC-u Lamparna u režiji Građanske inicijative mladih za referendum o izgradnji Termoelektrane Plomin 3. Na priredbi ekipe koja kategorično traži izjašnjavanje građana o planiranom projektu Vlade i HEP-a - elektroenergetskom objektu snage 500 megavata na ugljen - svirat će Let 3, Nola, porečka Kultura, riječka Gerila, cover bend Kung Foo Fighters te labinski The Orange Strips.

- I samim time što dolazimo u Labin dali smo našu izjavu, kratko nam je poručio gitarist Leta 3 Dražen Baljak, zamoljen da komentira je li im ovo običan nastup, jedan u nizu, ili će doista nastupiti "iz uvjerenja", s jasnim stavom prema pripremanoj ugljenari te joj, eventualno, zapjevati onu njihovu "Ne trebam te".

Gabrijela Galant Jelenić iz Nole najavljuje nastup benda u piano varijanti, u kakvoj je snimljen i recentni album. U Lamparnu će skoknuti između proba za subotnji Porinu u Rijeci.

- Svirat ćemo u znak podrške ljudima koji od odgovornih, onih koji odlučuju, zahtijevaju da ne počnu graditi elektranu bez da čuju glas lokalnog stanovništva, da mu dopuste da izrazi svoj stav, rekla je Gabi.

Predstavnik organizatora Kristian Kićo Stojić napominje da su podršku građanskoj inicijativi iskazali i ostali istarski te riječki glazbenici i bendovi - Livio Morosin, Gustafi, Barbari, Franci Blašković, Posljednji bunker, Pasi, Cirkus, Mighty Zazoom i drugi, dio kojih zbog obaveza i već dogovorenih nastupa nisu mogli biti u Labinu.

Ulaznica košta 25 kuna, u što je uključena i konzumacija pića. Organizator naglašava da će poštivati najavljenu satnicu, što je u nas ipak više iznimka nego pravilo.

Akciju čiji je cilj osvijestiti građane o štetnosti prljave industrije, podupiru udruge Labin Art Express XXI te Eko Kvarner. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter