Lamparna: Club 21 vratio igraonicu u Labin

Stolni tenis je apsolutni hit među mladima (N. Boneta)
Stolni tenis je apsolutni hit među mladima (N. Boneta)

Klub mladih Club 21, koji je u labinskom KUC-u Lamparna iznova otvoren krajem prošle godine, mogao bi vas, ako ste nostalgični, vratiti u doba popularnosti igraonica. Takva okupljališta u devedesetim godinama prošlog stoljeća imali su i relativno manji gradovi, sredine u kojima se danas zabava svela na kafiće, pa revival zaslužuje pažnju.

Stolni tenis, pikado, biljar, stolni nogomet, besplatan internetski korner, prijenosi važnijih sportskih događaja na ovećem platnu, to je trenutna ponuda Cluba 21 koji "drži" udruga Labin Art Express (LAE).

Pod kapom istog projekta u Lamparni se održavaju i radionice zumbe, rolanja i hokeja na koturaljkama, povremeno koncerti te partyji.

-  Željeli smo mladima dati novu mogućnost kraćenja slobodnog vremena, proširiti zabavu u Labinu. Ispočetka je odaziv bio sramežljiv, no sada je naša igraonica dobro posjećena, uglavnom srednjoškolcima. Stolni tenis je hit, na ping-pong dolaze i osnovci u školskim pauzama, veli Igor Dundara iz Cluba 21 te najavljuje proširenje sadržaja.

Uskoro bi, naime, trebale zaživjeti DJ-radionica (radit će se isključivo na gramofonima), glazbena slušaonica, javne probe labinskih bendova. Razvit će se i sportski dio priče - postavit će se umjetna stijena za penjanje, organizirati turniri u stolnom tenisu, pikadu, bilijaru te PlayStationu.

- U KUC-u klub mladih djeluje već deset godina, no zadnje dvije je u ovom obliku, prilagođen tako široj dobnoj skupini. Želimo razviti priču oko Cluba 21, da u pravom smislu postane okupljalište naših sugrađana od 12 do 30 godina u jesen i zimu. Vjerujemo da će Lamparna opet živjeti svoje dane slave, rekla nam je Tamara Nestorović iz udruge LAE, voditeljica kluba.

Club 21 otvoren je sve dane osim nedjelje, od 12 do 15 te od 18 do 22 sata. Financijski ga podupiru Ministarstvo kulture i Ministarstvo socijalne politike i mladih, zaklada Kultura nova te Županija. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter