Lampa Deana Skire za vrt britanske kraljice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U osvajackom pohodu na ovogodišnje medunarodne nagrade, svjetiljka Lun-up Deana Skire, pulskog dizajnera rasvjete dizajnirane za iGuzzini, nakon londonskog ARC Showa gdje je proglašena najinovativnijim proizvodom godine, osvojila je i prestižnu LDA nagradu u kategoriji najbolje vanjske svjetiljke.

U oštroj konkurenciji su se našli finalisti poput ACDC i Phillipsa s proizvodima Plaza i SpeedStar. Svecana dodjela nagrada održana je u Park Lane London Hiltonu pred mnoštvom svjetski priznatih dizajnera rasvjete. Nakon objave pobjednika, Skira je primio je nagradu zajedno s Massimilianom Guzzinijem.

- Posebna je cast primiti ovako važnu nagradu pred najvecim strucnjacima svijeta. Osjecao sam veliku radost što smo bili medu finalistima u tako znacajnoj konkurenciji, ali osvajanje prve nagrade za mene je bilo veliko iznenadenje i izuzetno emotivan trenutak koji je opravdao sav uloženi trud", rekao je jedan od najvecih hrvatskih strucnjaka za rasvjetu te pojasnio koncept ove inovativne svjetiljke koju je osmislio sa svojim suradnicima.

- Osnovni oblik svjetiljke je cetvrtina kruga iz kojeg je moguce proizvesti najrazlicitije kombinacije. Poput mnogih uspješnih ideja, ideja za Lun-up nastala je spontano tijekom jednog od brojnih istraživackih procesa kao rezultat specificnih zahtjeva koji nisu bili rješivi postojecim proizvodima dostupnima na tržištu. Koncept svjetiljke razvijen je iz potrebe za osvjetljavanjem oblih, vertikalnih objekata jedinstvenim svjetlosnim snopom. Lun-up je jedan od jasnih primjera gdje forma slijedi funkciju i uvjeren sam da ce mnogima biti vrlo koristan rasvjetni alat u razlicitim prilikama."

Prilika se ubrzo ukazala nakon prve službene prezentacije svjetiljke u londonskoj podružnici iGuzzinija gdje su projektanti odmah narucili Lun-up koju ce ugraditi ispred St. Paul katedrale i u vrtu Buckinghamske palace. (Lara BAGAR)


Podijeli: Facebook Twiter