Lamijin Chanel samo nepromišljenost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Eticko povjerenstvo HRT-a sastalo se pa se pozabavilo prijavama pristiglim na njihovu adresu. Neslužbeno saznajemo kako je Lamija Aleckovic, zato što je Vijesti HTV-a vodila u majici sa slikom bocice posve nalik onoj u koju se ulije pa prodaje Chanelov parfem, zaslužila blažu opomenu.

Nije to, po ocjeni povjerenstva, bio prikriveni marketing kako je tvrdio njen nadredeni v.d. glavnog urednika Informativnog programa HTV-a Renato Kunic, vec samo nepromišljen potez. Znaci li to i Lamijin povratak na mjesto urednice i voditeljice Vijesti, za sada je nepoznanica.

No, ako je slucaj parfem išao glatko, oko razrješenja prijave što su je Katija Kušec i Inja Svetl pisale protiv v.d. glavnog urednika IP-a Renata Kunica moglo bi se dici još prašine. Podsjetimo, najprije je Kunic suspendirao Inju Svetl, Katiju Kušec i Ljiljanu Sauchu zbog, po njegovom mišljenju, predugog cekanja da se Ivo Sanader pojavi po prvi put u saborskim klupama. Živo javljanje iz Sabora je, podsjetimo, trajalo preko pet minuta.

Zatim su Inja Svetl i Katija Kušec zbog, po njima neopravdene suspenzije, prijavile Kunica Etickom povjerenstvu. A Eticko povjerenstvo je opralo ruke od svega procijenivši kako za sve spomenuto zapravo i nisu nadležni, jer tu i nema nekog etickog prijepora vec samo urednicke problematike.

Ono što intrigira jest, medutim, cinjenica da se Katija Kušec i Inja Svetl nisu pojavile pred Povjerenstvom, jer kako saznajemo, poziva nikada nisu dobile. Pa dok one nisu znale da je sjednica zakazana, u Povjerenstvu su vjerovali da namjerno nisu došle i zakljucili svoje, zadovoljno pojašnjenjem prijavljene strane kako se tu tek radi o dopuštenoj preraspodjeli kadra unutar redakcije.


Podijeli: Facebook Twiter