Lakši pristup Edukacijskom centru

Ostatak dionice asfaltirat će se do lipnja (A. DAGOSTIN)
Ostatak dionice asfaltirat će se do lipnja (A. DAGOSTIN)

Djelatnici pulske građevinske tvrtke Cesta asfaltirali su cestu koja vodi k Gortanovom Brijegu kraj Pazina na kojem se nalazi Edukacijski gastronomski centar Istre.

- Radovi su obuhvaćali široki iskop zbog djelomičnog proširenja ceste, planiranje i valjanje posteljice, izradu odvodnih jaraka i propusta, ugradnju tamponskog sloja, asfaltiranje i uređenje bankina u dužini od 620 metara što predstavlja polovicu predmetne dionice, kaže pazinski komunalni pročelnik Daniel Maurović.

Gradska komunalna tvrtka Usluga koja temeljem ugovora s Gradom Pazinom obavlja djelatnost održavanje nerazvrstanih cesta, pokrenula je postupak nabave bagatelne vrijednosti za predmet nabave "Radovi na pojačanom održavanju dijela nerazvrstane ceste NC0705 - dionica Gortanov brijeg", a provedenim postupkom nabave za izvođača je odabrana pulska tvrtka Cesta. Cijena radova prema sklopljenom ugovoru iznosila je 509 tisuća kuna s PDV-om, a radovi su po okončanoj situaciji izvedeni u iznosu od 459 tisuća kuna s PDV-om. Grad Pazin je osigurao vanjske izvore sufinanciranja u iznosu od 250 tisuća kuna, i to preko Istarske županije.

Zasad je asfaltirana polovica čitave dionice, dok se preostala polovica zajedno sa spojem prema bivšoj tvornici "Pazinka" planira asfaltirati u prvoj polovici 2016. godine što je planirano pazinskim proračunom, dok se dio financijskih sredstava planira pridobiti iz vanjskih izvora financiranja. Na Gortanovom se Brijegu nalazi Edukacijski gastronomski centar Istre u kojem se održavaju radionice namijenjene ugostiteljskim djelatnicima, kuharima, konobarima, kao i promocije istarskih autohtonih pasmina. Uz to na proljeće kreće izgradnja treće faze štale za uzgoj i očuvanje istarskog goveda (boškarina), kao i istarskog tovara čija se brojnost isto značajno smanjila. U asfaltiranje se stoga krenulo zbog lakšeg pristupa, kao i zbog smanjenje troška održavanja postojećeg makadamskog puta, zaključuje pročelnik Maurović. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter