Lakše ozlijeđen u nesreći na Premanturskoj

Mazda je odbacila motocikl s kolnika  (M. ANGELINI)
Mazda je odbacila motocikl s kolnika (M. ANGELINI)

Vozač motocikla piaggio beverly, 40-godišnjak iz Banjola, lakše je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak u 19.10 sati dogodila na Premanturskoj cesti.

Policijskim očevidom utvrđeno je da se nesreća dogodila kada je 18-godišnji državljanin Austrije upravljajući mazdom 2 kolnikom Premanturske ceste zbog prebrze vožnje u lijevom zavoju izgubio nadzor nad upravljačem. Mazda se naime zarotirala za 180 stupnjeva te stražnjim bočnim dijelom udarila u prednji dio motocikla piaggio beverli pulskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 40-godišnjak iz Banjola. Motocikl je sletio izvan kolnika na zemljanu površinu, dok je mazda, i dalje se rotirajući, također izletjela s ceste. No pritom je mazda prednjim dijelom udarila i u renault pulskih oznaka kojim je upravljala 58-godišnjakinja iz Banjola. Osim vozača motocikla, kojemu je pomoć pružena u pulskoj Općoj bolnici, vozači mazde i renaulta nisu ozlijeđeni.

Protiv Austrijanca se zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa podnosi optužni prijedlog prekršajnom sudu. (M. KOŠTA). 


Podijeli: Facebook Twiter