Lakše i jednostavnije do novca iz EU fondova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Multimedijalnom centru Rovinj zapoceo s radom prvi modul master programa Tehnologije za razvoj europskih projekta pod nazivom "Community Programmes and Structural Funds", namijenjen stjecanju znanja o predpristupnim programima Europske unije koji su danas dostupni u Hrvatskoj, te strukturnim fondovima koji ce biti dostupni Hrvatskoj nakon ulaska u uniju.

Organizatore i sudionike master programa u ime Grada pozdravila je Cinzia Ivancic, podpredsjedinica Gradskog vijeca Rovinj te u ime Županije, zamjenica župana Viviana Benussi, istaknuvši da je rijec o vrlo važnom projektu edukacije.

"Rijec je o važnom projektu koji daje mogucnost mladim ljudima da stjecu potrebna znanja kako bi na pravilan i kvalitetan nacin pripremili projekte za stjecanje sredstava iz europskih fondova. Inace, na tom je planu Istarska županija veoma aktivna i prva je u Hrvatskoj po broju projekata. Participiramo u 51 projektu ukupne vrijednosti od 62 milijuna eura, od kojih smo realizirali 8,3 milijuna eura".

Drugi modul "European Projects Development", održat ce se od 14. do 17. svibnja i na njemu ce studenti dobiti priliku da nauce kako se pišu i provode projekti sufinancirani putem EU-a.

Oba modula provode se u organizaciji "European Academy for Education and Socijal Research" iz Dablina i medunarodne udruge European Projects Association (EPA) iz Bruxellesa te Visoke poslovne škole Par iz Rijeke.


Podijeli: Facebook Twiter