Lakše do stambenih i poslovnih objekata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Investitori koji budu željeli graditi stambenu kucu za vlastite potrebe, seosko gospodarstvo ili neku drugu gospodarsku gradevinu na podrucju opcine Svetvincenat, a nemaju prebivalište u njoj, više nece morati placati cjelokupni iznos komunalnog doprinosa odjednom.

Odluceno je to na posljednjoj sjednici Opcinskog vijeca da bi se riješio problem naplate komunalnog doprinosa te privukli novi investitori i stanovnici.

Investitorima s prebivalištem u drugim opcinama bit ce omoguceno placanje komunalnog doprinosa u cetiri obroka, od kojih prvi ne smije biti manji od 30 posto ukupnog iznosa. Vec nakon uplate prve rate dobit ce pravomocno rješenje od Opcine, a time i dozvolu za gradnju, što ce im uvelike olakšati i eventualno dobivanje kredita.

Novost je i to da stanovnici opcine koji žele graditi gospodarske objekte ili stancije na Savicenštini više nece biti povlašteni placanjem samo 70 posto od ukupno odredenog iznosa komunalnog doprinosa, vec ce ga morati platiti u cijelosti, ali na 12 rata, a ako ulažu u gospodarsku zonu Bibici, na 24 rate.


Podijeli: Facebook Twiter