Lako se riješite loše volje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Od jutra ste loše volje, režite na sve oko sebe, zapravo ni sami sebe ne možete podnijeti. Nitko ne voli biti loše volje, niti biti u blizini osobe koja je loše volje. Loše raspoloženje ce vas i ljude oko vas samo povuci prema dolje. Prije nego potražite rješenje u antidepresivima, evo nekoliko ideja koje ce vas oraspoložiti:

Sredite se
Otvorite ormar i pronadite odjecu u kojoj izgledate izvrsno. Istraživanja su pokazala da je raspoloženje povezano s vlastitim poimanjem sebe. Što mislite o sebi kad ste rašcupani i u trenirki, a što kad ste sredeni i spremni za izlazak? Ako izgledate dobro izvana, bolje cete se osjecati iznutra, raspoloženje ce vam se popraviti i bit cete spremni suociti se sa svijetom.

Pokrenite se
Vježbanjem se ispuštaju hormoni koji vam pomažu promijeniti raspoloženje. Nije bitno što cete raditi, glavno je da ustanete, izadete i pokrenete se. Na loše raspoloženje izmedu ostalog utjece i nedostatak kretanja. Bez obzira odlucite li se za vježbanje ili laganu šetnju, kretanje ce vam popraviti raspoloženje.

Procitajte dobru knjigu
Citanje vas vodi na neko drugo mjesto i omogucuje vam da se uživite u neku drugu ulogu. Odaberite knjigu svog omiljenog autora i prepustite se mašti koja ce vam vec za sat vremena sasvim promijeniti raspoloženje.

Družite se s prijateljima
Tko ce vam pomoci protiv lošeg raspoloženja, ako ne prijatelji? Uz dobro društvo brzo cete se riješiti loše volje.

Meditacija
Vježbe disanja i fokusiranja misli mogu vam pomoci protiv loše volje. Sigurno ste barem jednom, kad vas je nešto razbjesnilo, isprobali taktiku disanja i brojanja do deset. Kad se usredotocite na jednu stvar i duboko dišete, tijelo reagira na pozitivan nacin: opuštanjem i smanjenjem napetosti.

Smijte se
Uz smijeh ne možete biti loše raspoloženi. Dokazano je da vaše emocije prate ono što radite. Upravo zato mnogi lijecnici preporucaju da poduzmete nešto kako biste se izlijecili od tjeskobe i stresa. Sljedeci put kad budete loše volje, probajte se smijati. Nakon 5 minuta neprekidnog smijeha necete moci ostati loše volje.

Pocastite se
Ucinite nešto za sebe. Ionako to zaslužujete. Bitno je samo da ucinite nešto ekstra za sebe, što inace ne biste napravili.
Otidite na masažu ili spa tretman. Baš poput meditacije, ovo je izvrstan nacin da se opustite i da se riješite negativnih misli.
Izvedite se u slasticarnu na vocni kup ili sladoled sa šlagom i cokoladnim preljevom.
Priuštite si stvar koju vec duže vrijeme priželjkujete. Ako nemate previše novaca, barem se zabavite obilaženjem ekskluzivnih ducana i isprobavanjem skupih stvari.

Postoje brojni nacini koji ce vas oraspoložiti. Dali smo vam nekoliko ideja koje možete isprobati kad ste loše volje. Još bolje, kombinirajte prijedloge da vidite što sve trebate uciniti ne biste li odagnali lošu volju. Vjerujem da ce vam se raspoloženje znacajno popraviti vec do druge ideje.


Podijeli: Facebook Twiter