Lajkam, dakle dijelim

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Facebook je proširio mogucnosti tipke "Like" (Svida mi se) koja sada nudi znacajno proširen uvid u što se to tocno korisniku svida. Taj korak je tipku "Share" (Podijeli) ucinio bespotrebnom pa ce je "Like" u potpunosti zamijeniti.

Klikanjem tipke "Like" na internetskim stranicama spojenim s Facebookom, korisnik ce na svom profilu objaviti prilicno opsežnu preporuku svojim prijateljima.

Poveznica ce biti dopunjena fotografijom (ako ona postoji na originalnom sadržaju) i sažetkom. Na ovaj nacin ce sadržaji koji se svide korisniku dobiti puno istaknutije mjesto na zidu njegova profila kao i u novostima njegovih prijatelja.

Facebook ocekuje da ce nova funkcionalnost tipke "Like" dovesti do bolje posjecenosti oznacenih sadržaja. U isto vrijeme tipka "Share" postala je suvišna i Facebook ju je vec uklonio iz svoje dokumentacije. Promjena ce biti retroaktivna pa ce prijašnji "likeovi" korisnika biti pretvoreni u novi format.

Facebook je tipku "Like" predstavio prošle godine, a tek prošlo ljeto dopunjena je mogucnošcu komentiranja. Danas je to vjerojatno najpoznatija funkcija te društvene mreže koja se uvukla i u svakodnevne razgovore.


Podijeli: Facebook Twiter