Lah se probio na drugo mjesto

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vec cetiri dana u Rovinju je svjetska jedrilicarska krema, gosti, navijaci, politicari, privrednici, koji u stopu prate regatu Adris RC44 Cup.

Što se više bliži kraj, napetost raste, a kulminacija bi trebala uslijediti u nedjelju poslije 14 sati kad ce se saznati ime pobjednika pete, pretposljednje regate. Šesta ce se jedriti na Kanarskim otocima u drugoj polovici studenog.

Ponovo je vrijeme pogodovalo natjecateljima, uvjeti su bili idealni, pa je svjetska jedrilicarska elita u svojim "formulama" mogla pokazati svu svoju umješnost, ali i ljepote ovog sporta u rovinjskom akvatoriju izmedu otoka Katarina i rta Lanterna podno crkve svete Eufemije, zaštitnice Rovinja.

Treci dan flotnog jedrenja ponovo je bio u znaku posade Aque koja je s jednom pobjedom i dva treca mjesta sacuvala prvo mjesto. Pored njih, sedam negativnih bodova sakupila je posada Aleph Sailing Team iz Francuske s kormilarom Hughesom Lepicom koja je došla do dvije pobjede u tri održana plova.

U prvom plovu u subotu, devetom ukupno, ponovo je povela posada Oraclea, ali su u samom finišu spretni clanovi posade Aque uspjeli za dužinu jedrilice prvi presjeci zamišljenu ciljnu crtu.

Od pocetka do kraja drugog plova odvijala se prava drama u kojoj je glavnu rijec vodila posada Huglesa Lepica, dok je malo nedostajalo da joj racune pomrsi Nika na kojoj jedre Tomislav Bašic i Darko Hajdinjak, koji su bili drugi.

Ipak, šlag na tortu stigao je u trecem, posljednjem plovu kad je utrku poveo Igor Lah, trenutno drugi najbogatiji Slovenac i jedan od najboljih sommeliera u svojoj zemlji.

Sa svojom posadom zadao je dosta glavobolje protivnicima, ali u finišu u kojem su odlucivali milimetri ispustili su pobjedu koja je pripala posadi Alepha. I pored toga Lah se s cetvrtog mjesta probio na drugu poziciju te na koncu zaslužio pljesak gledatelja.

Poredak nakon treceg dana flotnog jedrenja: 1. Aqua (Chris Bake) 37, 2. Ceeref (Igor Lah) 53, 3. Aleph Sailing Team (Hugles Lepic) 57, 4. Oracle Racing (Stuart Hebb) 57, 5. Artemis (Torbjorn Tornqvist) 58, 6. Islas Canarlas Puerto Calero (Alfredo Morales) 64, 7. No Wey Back (Pieter Heereman) 79, 8. Nika (Vladimir Proškin) 82, 9. Katjuša (Genadij Timcenko) 88, 10. Peninsula Petroleum (John Bassadone) 100, 11. AEZ RC 44 Team (Rene Mangold) 102, 12. Ironbound (David Murphy) 103, 13. Synergy (Valentin Zavadnikov) 130, 14. Rus 7 sail Racing Team (Kiril Podolski) 148.


Podijeli: Facebook Twiter