Lagunina malvazija oduševila londonske kušače


Vina Laguna, nakon četiri medalje na prestižnom ocjenjivanju International Wine Challenge u Londonu, oduševila su i brojne kušače na manifestaciji A Taste of Gold, tradicionalnoj degustaciji najboljih vina s IWC-a.

Održana je krajem lipnja u Royal Horticultural Home u Londonu, gdje su Vina Laguna predstavili svoja tri nagrađena vina - Festigiu Riservu Malvaziju Vižinada iz 2011., Malvaziju iz 2013. i Terra Rossu iz 2012. godine

Nagrađena vina, koja je predstavio enolog Agrolagune Milan Budinski, odlično su prihvatili brojni kušači, među kojima su bili istaknuti vinski kritičari, voditelji vinskih edukacija, trgovci i predstavnici medija te brojni posjetitelji, ljubitelji vina.

Lagunina Malvazija iz 2013. ocijenjena je kao savršeno ljetno vino, a Malvazija Vižinada iz 2011., koja je na IWC-u odnijela zlato, impresionirala je nepodijeljeno sve koji su je kušali. Za Terra Rossu iz 2012. mnogi su rekli da takav okus još nisu susreli.

Posljednjih godina u vinogradima Agrolagune posebna je pažnja posvećena kvaliteti malvazije koja je odraz istarske priče, lakoće i svježine umjerene istarske klime. U suradnji s vrhunskim stručnjacima unaprijeđena je kvaliteta ove poznate istarske sorte te su malvazije Vina Laguna dospjele u sam svjetski vrh, što potvrđuju brojne svjetske medalje. (D. P.)

 


Podijeli: Facebook Twiter