Laguna donira 350 tisuća kuna za porečku Hitnu

Potpisivanje ugovora između predstavnika Lagune Poreč i Grada Poreča (J. PREKALJ)
Potpisivanje ugovora između predstavnika Lagune Poreč i Grada Poreča (J. PREKALJ)

Porečka tvrtka Laguna i Grad Poreč potpisali su ugovor kojim će ova turistička firma donirati 350 tisuća kuna za organizaciju i dodatno ekipiranje gradske ispostave Hitne medicinske pomoći u idućoj godini.

Ugovor su danas u Maloj vijećnici potpisali gradonačelnik Edi Štifanić i član Uprave Lagune Neven Staver.

- Ovim će se novcem sufinancirati nadstandard Hitne medicinske pomoći u zimskim mjesecima, što je jako značajno za naš grad, rekao je Štifanić i zahvalio Laguni što je pokazala društveno odgovorno poslovanje.

Zamjenica gradonačelnika Nataša Basanić Čuš rekla je da se od reforme HMP-a u Hrvatskoj porečka ispostava suočila s raznim teškoćama, a na to su utjecali ne samo reforma, nego i promjene u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Dodala je da su se u raznim sastancima i koordinacijama nastojali organizirati da bi pronašli najbolje rješenje za Poreč u ovom važnom segmentu zdravstvene zaštite.

Nadstandard je osiguravanje tima T2 (vozač i medicinska sestra) koji se priključuje timu T1 (liječnik, medicinska sestra i vozač), koji financira HZZO u zimskim mjesecima. Donacijom Lagune sufinancirat će se gotovo pola iznosa tog nadstandarda. Naime, za njegovo financiranje u idućoj godini potrebno je oko 890 tisuća kuna, a u taj je iznos uračunato i nešto manje od 200 tisuća za financiranje dodatnog tima T1 tijekom turističke sezone.

U zimskim će mjesecima za sufinanciranje tima T2, odlučeno je, troškove plaćati jedinice lokalne samouprave Poreštine pa je stoga ova donacija vrlo bitna jer će pomoći u financiranju u gotovo polovičnom iznosu. Ovakva opcija ekipiranosti porečkog HMP-a iskristalizirala se u dogovoru s vodstvom ispostave i županijskim Zavodom za HMP.

Staver je istaknuo je da je jedna od najvažnijih stvari za turizam sigurnost te zahvalio Gradu koji mu je omogućio da pomognu Poreču i cijeloj Poreštini. Dodao je da će se iduće godine okrenuti školstvu i u razgovoru sa školama definirati zanimljive projekte koje će Laguna podržati. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter