Lagumdžija: Hrvatska pokušava pomoći BiH u krizi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Hrvatska se u odnosu prema Bosni i Hercegovini u sadašnjoj kriznoj situaciji ponaša kao prijatelj, i to treba cijeniti, izjavio je u srijedu u Sarajevu ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija odbacujući istodobno kritike koje su se zbog posjeta Mostaru mogle čuti na račun predsjednika hrvatske Vlade Zorana Milanovića.

- Premijer Milanović je u Mostar došao na poziv predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande. Tamo je došao ne da žari i pali, nego da smiruje situaciju i da se uvjeri kako Hrvatska može pomoći, kazao je Lagumdžija novinarima.

Šef bosanskohercegovačke diplomacije istodobno je potvrdio da su vlasti BiH pravodobno i sukladno diplomatskim pravilima bile informirane o dolasku premijera Milanovića.

Dodao je da je i nakon toga bio u kontaktu s hrvatskim premijerom.

- Milanovića je zanimalo kako Hrvatska može biti više prisutna u planovima Europske unije u odnosu na BiH, kazao je Lagumdžija te dodao da je na sličan način u kriznim danima komunicirao i s hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić.

Tako je bilo i prije njezina odlaska u Bruxelles gdje je početkom tjedna na sastanku ministara vanjskih poslova članica EU-a raspravljano o stanju u BiH.

- Naše susjede trebamo gledati kao prijatelje, kazao je Lagumdžija te istaknuo da ne treba prema svakome biti sumnjičav. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter