Lagerbäck: Hrvatska je u težoj situaciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Za izbornika Islanda Larsa Lagerbäcka nema dvojbe da je Hrvatska favorit u večerašnjem srazu na stadionu Maksimir. - Tako je barem na papiru, objasnio je taj švedski stručnjak na zadnjoj press konferenciji uoči utakmice.

Njegova vrsta, pak, ima dva jaka aduta, neopterećenost i karakter. Lagerbäck je, naime, uvjeren da se igrači koje pošalje na teren neće slomiti pod pritiskom.

- Ako ćemo realno, Hrvatska je u puno težoj situaciji od nas. Mi smo u Reykjaviku izdržali skoro cijelo drugo poluvrijeme s igračem manje i nismo primili gol, a to nam daje nadu da i ovdje možemo nešto napraviti. Pritisak na Hrvatsku je daleko veći, jer radi se o vrhunskoj reprezentaciji koja, kao što sam i rekao, ima status favorita. S druge strane, mi nemamo što izgubiti, istaknuo je Lagerbäck.

Nitko iz islandskog tabora ne nariče zbog izostanaka ozlijeđenog Kolbeinna Sigthórssona i Ólafura Ingija Skúlasona koji je u Reykjaviku zaradio crveni karton zbog starta na Ivanu Perišiću. Ravnajući se starom nogometnom frazom koja kaže da se može i mora bez onih koji nisu na raspolaganju, 65-godišnji Šveđanin u prvi plan stavlja članove svoje udarne jedanaestorke.

- Za nas je plasman u dodatne kvalifikacije veliki podvig. Istina, mlada smo reprezentacija i nedostaje nam međunarodno iskustvo za ovakve utakmice, ali moji igrači nešto su generirali na tom polju kroz nastupe za svoje klubove. Svaki od njih ima svoj stav, zna što želi i nije sramežljiv, tumačio je izbornik Islanda. (D. PETROVIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter