Lagao da je ubio suprugu, "zaradio" 3.500 kuna kazne

Ustraje u tome da se policija oglušila na njegov prvi poziv - Branko Koraca (M. SARDELIN)
Ustraje u tome da se policija oglušila na njegov prvi poziv - Branko Koraca (M. SARDELIN)

- Došao sam tu večer (u ponedjeljak, op. a.) kući pijan i vidio razbijena ulazna vrata. Odmah sam nazvao policiju. Nakon sat vremena još nisu dolazili te mi je puknuo film i ponovno sam ih nazvao i kazao da sam ubio suprugu. Tada je policija odmah došla, kazao nam je 61-godišnji Branko Koraca u Rakotulama s čašom vina u ruci. Policija ga je nakon lažne dojave uhitila i odvela u pazinsku postaju na ispitivanje. "Zadovoljstvo" pozivanja policije i lažnog uzbunjivanja interventnih službi koštat će ga 3.500 kuna.

Koraca nam je kazao da je razočaran što je policija medije izvijestila o njegovoj lažnoj dojavi da je ubio suprugu, a da nije bilo ni riječi o tome da je još prije toga prijavio provalu u njegov dom.

Kaže da nije siguran je li netko ulazio u njegovu kuću ili je pak samo razbio ulazna vrata. Još ne zna je li i što ukradeno. Vjeruje da mu je vrata razvalio netko kome se zamjerio, no ne zna o kome se radi.

- Kada je policija došla kod mene, rekao sam im da nisam ubio suprugu, a oni su me vezali lisicama za ruke i noge i odveli u Pazin na ispitivanje. Moja je supruga daleko, u Rijeci, a policija ju je nazvala i uvjerila se da je u redu. Nakon ispitivanja su me pustili, dali mi zapisnike i dvije uplatnice na 3.500 kuna. Za moj pojam to nije normalno, zaslužio sam bolje. Nisam zaslužio ni lisice na rukama i nogama, kaže nam Koraca.

U zapisnicima iz policije stoji da je Koraca odbio policiji dati osobnu iskaznicu, kao i alkotestiranje, a također je odbio potpisati zapisnike o postupanju policije. Tvrdi da mu je pas uginuo dok se bio na ispitivanju. (Mateo SARDELIN)

Policija nije zaprimila dojavu o provali
Na naš upit iz PU istarske su nas izvijestili da je 61-godišnjak (Koraca) nazvao njihov Operativno komunikacijski centar u ponedjeljak u 23.07 sati te da je prijavio da je usmrtio suprugu. Nakon poziva policija i hitna medicinska pomoć odmah su upućene na mjesto događaja. Međutim, prema podacima iz policije, Koraca nije prije "ubojstva" prijavio provalu u svoj dom.


Podijeli: Facebook Twiter