Laganini kroz Kontiju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

I trece izdanje laganini biciklijade kroz Kontiju, koju organizatori zovu Limes Slow Bike, bilo je lijepo i veselo. Subotnje prijepodne, malo prohladno, ali za pedaliranje još bolje, okupljanje na vrsarskoj rivi i uz vodstvo Martina Cotara i Mladena Cukona, obojica i sa sincicima u sedlu, nekih stotinjak sudionika doslovce svih uzrasta uputilo se na dir po poznatoj eko-stazi koja od Vrsara paralelno s Limskim kanalom kroz šumu Kontiju ide do Kloštra, pa onda, drugim makadamom, natrag.

Ništa zahtjevno, lagani tempo, obavezno slikanje na foto-vidikovcu kraj ugostiteljske špilje nad Limom, pa još malo prema Kloštru, zaokret natrag i na Stanciji Grande, uz lovacki dom, okrjepa. Da okrjepa, dva poveca lonca skoro pa lovackog gulaša o cijoj kvaliteti najbolje je svjedocila brzina kojom je nestao.





Mladi su radije stajali u redu za cevapcice, a nije falilo ni za piti. Sve su kontrolirali, a i jenu ruku dali, glavni domacini - vrsarski nacelnik Franko Štifanic i direktorica Turisticke zajednice Natalija Vugrinec. Zadovoljni su, iako bi im bilo draže da je još više domacih. No, došli su rekreativci iz cijele Istre, sve do Rijeke, a i pokoji slovenski gost.

Povratak na vrsarsku rivu gdje su se organizatori - Biciklisticki klub Loborika, Maistra i PR Event Sport - pobrinuli i za dodatak, atraktivne biciklisticke akrobacije na BMX-icama, te utrku za najmlade sudionike s cokoladama i pravim medaljama za nagradu. Bilo je nagrada i za ostale, organizatorica Manuela Hrvatin kaže da je u bubnju bilo oko 150 papirica s imenima svih sudionika, a glavna nagrada, brdski bicikl, otišla je s Dankom Bakarcicem u Rijeku. (G. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter