Ladonjini vijećnici postaju nezavisni

Ivo Uccio Miletić i Raul Privileggio, arhiva (M. Mi.)
Ivo Uccio Miletić i Raul Privileggio, arhiva (M. Mi.)

Nešto više od dvije godine bio je rok trajanja političke stranke Ladonja. Osnovana je 30. ožujka 2011., a na sinoćnoj izvanrednoj unutarstranačkoj skupštini otišla je u povijest. Ladonja više ne postoji, odlučila je većina njihovih skupštinara. Tek je četvoro njih, od ukupno gotovo 70 prisutnih članova, bilo suzdržano, a dvoje protiv.

Glavni tajnik stranke Ivo Uccio Miletić jučer nam je kazao da se prijedlog odluke o prestanku djelovanja Ladonje našao na dnevnom redu na njegovu inicijativu.

- Razlog za takvo što nisu samo rezultati izbora. Bilo je vrijeme da se upitamo je li Ladonja prepoznata kao alternativa vlasti i ima li naš posao smisla, kaže Miletić.

Tvrdi da istoimena udruga, iz koje je i nastala stranka, nastavlja djelovati. - Vijećnici koji su izabrani s Ladonjine liste nastavit će funkcionirati kao nezavisni, ističe.

Otkrio nam je i da će se vodstvo Ladonje još jednom sastati nakon ljeta. - Jučer smo se neformalno dogovorili da se vidimo u rujnu kada se malo emocije smire, da hladne glave sagledamo cijelu situaciju, kaže.

Bruno Nefat, iako Ladonjin kandidat za župana na nedavnim lokalnim izborima, nikad se nije učlanio u tu stranku pa nije sudjelovao ni na skupštini. Nije želio komentirati odluku o gašenju stranke, ponovivši da on nije njen član. - Očigledno su procijenili da stranka više nema budućnosti, kaže.

Plinio Cuccurin, nekada najistaknutiji član Ladonje, koji se povukao iz politike, poslao nam je SMS poruku. Obrazložio je da se trenutno nalazi izvan zemlje i kratko poručio: "Slažem se s Ivom Ucciom Miletićem". (B. ŽIŽOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter