Ladonja: Zbog bahatosti se troši javni novac

Filip Šostarić i Sven Zvocak (A. POKRAJAC)
Filip Šostarić i Sven Zvocak (A. POKRAJAC)

Pravomoćna presuda kojom Grad Rovinj mora nezavisnoj listi Bruna Poropata isplatiti 1,8 milijuna kuna je još jedan primjer kako se zbog revanšizma prema neistomišljenicima i bahatosti troši javni novac, rečeno je na konferenciji za novinare Ladonje.

Njen aktivist Filip Šoštarić se zapitao koliko je u sadašnjim teškim prilikama tim novcem moglo biti isplaćeno stipendija i socijalnih pomoći.

- Nije to prvi put da Grad uz broju zaposlene pravnike gubi sudske sporove na štetu poreznih prihoda svojih građana. Želimo znati iz koje će to stavke definiranog proračuna isplatiti odštetu Poropatu, rekao je Sven Zvocak i dodao da je to samo jedan od primjera neodgovornog trošenja javnog novca, a na prvom mjestu je nadogradnja Gimnazije, koja ni nakon četiri godine još nije otvorena.

- Gradonačelnik Sponza voli reći da ja Rovinj "grad bez afera", ali građani, koji nam se svakodnevno javljaju, a zbog metoda osvete prema neistomišljenicima ne žele u javnost, dobro znaju da postoje oni koji su prvog i drugog reda. Zbog toga se činjenice o aljkavoj brizi o javnom dobru i društvenom novcu zataškavaju, istaknuo je Zvocak.

Zvocak je rekao i da bi Grad bolje funkcionirao kada bi imao mjesne odbore, u kojima bi građani, poznavajući stanje na terenu, mogli brže i bolje rješavati svoje probleme. Kao primjer naveo je Ulicu španjolskih boraca, koja je, tek što je dobila priključak na glavnu Radićevu, opet zatvorena.  (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter