Ladonja za prvo citanje a ne raspravu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovo je prevažan akt, makar i uvjetni, da bi se o njemu raspravljalo na kraju dugacke sjednice. To je samo praksa iscrpljivanja, a uopce nije bilo žurbe jer Fažana i Vodnjan još nisu sazvali sjednice svojih vijeca.

Zašto mi trebamo biti štreberi kada se za desetak dana mogla sazvati sjednica Vijeca samo s tom tockom dnevnog reda te pozvati predlagace da nam sve objasne, pita se Bruno Nefat, predsjednik Kluba vijecnika Nezavisne liste Plinija Cuccurina, koji istice da su priložili nekoliko amandmana na prijedlog suglasnosti na ugovor Vlade, koji su uvjet da Ladonja podrži projekt.

Suprotno prijedlogu gradske uprave da se rok prava korištenja zemljišta i pomorskog dobra s 50 poveca na 66 godina Ladonja traži smanjenje roka jer prijedlog Grada ukazuje na ocite konzultacije i pogodovanje potencijalnim investitorima. Nefat podržava primjedbu da se dio naknada za pravo gradnje placa jedinicama lokalne samouprave, ali inzistiraju na uvodenju placanja komunalnog doprinosa i utvrdivanju postojece infrastrukture.

Ladonja stoga predlaže da sutrašnja rasprava bude "tek" prvo citanje projekta te da se kasnije putem amandmana, javne rasprave i primjedbi projekt nadopuni. Ujedno predlaže da gradonacelnik Boris Miletic predsjeda koordinacijskim tijelom koje ce uskladiti primjedbe i prijedloge koji pristignu u javnoj raspravi te ce tada nezavisna lista dati potporu postizanju konsenzusa na ovu temu.

Vijecnik Mauricio Licul istice da se najveci dio podrucja Brijuni rivijere nalazi u Puli, no optužuje gradonacelnika da nije imao potrebu intervenirati u javnosti i objasniti gradanima projekt te ga transparentno prezentirati.

- Nemoc Miletica da se suprotstavi Jakovcicu kada je u pitanju interes Pule daje naslutiti da je gradonacelnik poluga kojom župan sistematski odraduje poslove u Puli na vec dobro znan IDS-ov nacin. Miletic bi trebao stati iza svoga grada i gradana umjesto da stoji iza svog stranackog vode, zakljucio je Licul. (G. ROJNIC)


Podijeli: Facebook Twiter