Ladonja za nove ideje 300 tisuca kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga Ladonja osigurala je 300 tisuca kuna za projekt pod nazivom "Imaš ideju'" kojim žele potaknuti gradane Istre i Kvarnera, ali i ostatka Hrvatske da se jave na natjecaj istog naziva i kandidiraju svoje ideje ciji je cilj poboljšanje dobrosusjedskih odnosa, unapredenje aktivnosti mladih te zaštita i ocuvanje okoliša. Najbolje ideje ce se birati u nekoliko navrata biti ce adekvatno i nagradene, culo se na predstavljaju ovog projekta u pulskoj galeriji Cvajner.

Celni covjek Ladonje Plinio Cuccurin istakao je da se natjecaj otvara pocetkom ožujka i da je organiziran u dva kruga po mjesec dana koji ce poslužiti za prikupljanje ideja te da ce cijeli natjecaj završiti "Festivalom ideja". Osim ideja na lokalnoj i regionalnoj razini, Ladonja je i u potrazi za ambicioznim idejama na koje bi na razini države potakle zapošljavanje i pridonijela boljem uredenju lokalne samouprave.

- Znanje i kreativnost su neiscrpan i obnovljiv resurs za razliku od prirodnih resursa koji se trajno nadograduju, dopunjavaju i omogucuju prilagodavanje izazovima i prijetnjama današnjice. Upravo je to polazište za Ladonju i temelj njene politike, stvoriti sinergiju individualne kreativnosti i društvene solidarnosti te voljom gradana najbolje inicijative razvijati za dobrobit društva, ali i za afirmaciju poduzetnickih i inovativnih sposobnosti svakog pojedinca. Najboljim idejama na lokalnoj razini bit ce dodijeljene novcane nagrade do devet tisuca kuna, a onima koji se ticu problema zapošljavanja i koji imaju nacionalno znacenje do 25 tisuca kuna, kazao je Cuccurin.

Inace, ideje se tokom natjecaja prikupljaju na Ladonjinoj internetskoj stranici, a po zatvaranju natjecaja o njima ce se na toj istoj stranici moci i glasati. Ideja koja dobije najviše bodova, dobiva i novcanu nagradu iz fonda. Dobitnici ce morati bilježiti na što su potrošili sredstva i podastrijeti svu potrebnu dokumentaciju. Na "Festivalu ideja" svi ce pobjednici natjecaja predstaviti svoje ideje i do kuda su stigli s njihovom realizacijom.


Podijeli: Facebook Twiter