Ladonja za javnu raspravu o kreditima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Jadan je Grad koji ni PDV ne može placati bez kredita", rekao je Bruno Nefat, predsjednik Kluba vijecnika Nezavisne liste Plinija Cuccurina, osvrnuvši se na tocke dnevnog reda sjednice Gradskog vijeca koja ce se održati u ponedjeljak, a ticu se zaduženja Herculanee i Grada za izgradnju kanalizacijskog sustava i škole na Velom Vrhu.

Nefat se nadovezao na izlaganje stranackog kolege Mauricija Licula, koji tvrdi da bi se zaduženjem iskljucivo za neto iznos radova Herculanee uštedjelo 1,2 milijuna kuna, a u zaduženju za školu na Velom Vrhu cak 2,5 milijuna kuna.

- Podržavamo izgradnju škole, ali ne i bazena, koji ostale škole nece imati još desetljecima. Usto, nije bila potrebna nova zgrada Mjesnog odbora, koja košta pet milijuna kuna, jer postojeca zadovoljava uvjetima, a tajnik u njoj radi cetiri sata tjedno, naglasio je Licul.

Stoga su vijecnici Ladonje tražili izbacivanje ovih tocaka s dnevnog reda sjednice vijeca te provodenje 60-dnevne javne rasprave da bi se konzultirali gradani i partneri.

Nefat se osvrnuo i na prijedlog da se Bina-Istra u potpunosti oslobodi komunalnog doprinosa za dionicu Stancija Peliceti - Pomer, u iznosu od 1,3 milijuna kuna. Istaknuo je da je rijec o komercijalnom investitoru i zatražio jednak odnos kao i prema ostalim investitorima kojima se izlazi ususret, a takvima se naknada umanjuje "tek" za 50 posto.

Jednako tako, ukazao je na niz neispunjenih stavki, od pripreme uredenja Kandlerove ulice do premalih ulaganja u Valdebek te cinjenicu da je neutrošena ostala trecina sredstava za proširenje prvog dijela obilaznice.

Osvrnuo se i na kupalište Stoja, istaknuvši da nalazi potvrduju da se postojeca gradevina, primjer suvremene arhitekture, ne može sanirati. Stoga od Grada zahtijeva da hitno, prije sezone, pocne rušenje tog objekta ne bi li se zajamcila sigurnost te da se na jesen izvorna gradevina obnovi, što bi bio moralni cin Grada.

Lider pulske Ladonje traži i da se prigradske šume proglase javnim gradskim parkovima, ne bi li se borove šumice zaštitile kao zdravstveni i rekreativni potencijal.


Podijeli: Facebook Twiter