Ladonja za aktivnije uključivanje građana u politiku

Burno Nefat, Dubravko Grgić i Robert Vuković
Burno Nefat, Dubravko Grgić i Robert Vuković

Svoj predizborni program predstavila je danas Ladonja, koju će na kandidacijskoj listi za ulazak u Gradsko vijeće predvoditi Dubravko Grgić, dosadašnji potpredsjednik umaškog vijeća. Uz njega je bio Ladonjin kandidat za župana Bruno Nefat te Robert Vuković, koji će se uz Grgića naći na listi za umaško vijeće, uz, kako su istaknuli, još 15 vrijednih i mladih školovanih ljudi.

Grgić je istaknuo da podržavaju za gradonačelnika SDP-ovca Vilija Bassanesea, a, u skladu s Ladonjinom političkom platformom koja već godinama zagovara aktivnije uključivanje građana u politiku grada, nude program koji je na prvom mjestu izvediv.

- Ladonja će sigurno pokrenuti nove projekte koji će omogućiti zapošljavanje Umažana, kojima ćemo, među ostalim, osigurati kvalitetnije i jednostavnije praćenje sjednica vijeća kroz redovne sažetke, koje ćemo pravovremeno pripremati i redovno objavljivati na web-stranicama Grada. Planiramo poboljšati komunikaciju mjesnih odbora s gradskim službama, a odmah na početku novog mandata, u suradnji s gradonačelnikom, do kraja ćemo realizirati projekt Zdravi grad, najavio je Grgić.

Dodao je da kane riješiti problem parkiranja u gradu, pomoći privatnim iznajmljivačima da im se smanje operativni troškovi i poveća konkurentnost te dovršiti projekt poduzetničkog inkubatora.

Nefat je naveo svoje glavne smjernice – predlažu uvođenje elektronskog referenduma kao početnu točku prijelaza s predstavničke na neposrednu demokraciju, čime bi uključili građane u procese odlučivanja. Priprema projekta niskoenergetskih kuća za mlade obitelji, čija bi cijena bila do 750 eura po četvornom metru, već je dobila niz pozitivnih ocjena.

- Glavni prioriteti županije su javno zdravstvo i srednje školstvo, a podupiremo gradnju srednje škole u Umagu. Među prvim aktima koje namjeravam predložiti kao novi župan bit će izmjena mreže javnozdravstvenih ustanova, prije svega domova zdravlja i hitne medicinske pomoći, uz dodatak proširenja tima za palijativnu skrb, a također i strategije razvoja srednjeg školstva, rekao je Nefat.

Među prvim zadacima na čelu Županije bit će mu i poticanje otvaranja poduzetničkog inkubatora u Umagu. (Napisala i snimila T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter