Ladonja traži službeni stav Pule o TE Plomin

(Mauricio Licul (M. ANGELINI)
(Mauricio Licul (M. ANGELINI)

Predložena izgradnja bloka C na ugljen na postojećoj lokaciji TE Plomin pitanje je koje se tiče svih građana Istre jer o tome ovisi razvoj i zdravlje ljudi, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Mauricio Licul, gradski vijećnik Nezavisni liste Plinija Cuccurina, pojasnivši zahtjev za interpelacijom Ladonje da se pulsko Gradsko vijeće, te Grad Pula i gradonačelnik Boris Miletić, javno izjasne stavom oko ovog projekta.

Ladonjin vijećnik optužio je župana Ivana Jakovčića za trgovinu s potpredsjednikom Vlade RH Radimirom Čačićem, za kojeg je rekao da je jasno poručio kako mu je važnija politička koalicija od budućnosti Istre i Istrijana. S druge strane pulsku se vlast optužuje da nijemo odobrava takve postupke.

- Pitanje budućeg energenta koji će se tamo koristiti nadilazi političke stavove i uvjerenja jer bi svi zajedno ujedinjeni trebali štititi interese Istre. Još se nije čula reakcija Grada Pule i gradonačelnika Borisa Miletića, ujedno potpredsjednika IDS-a, o ovom projektu, a smatramo da je neophodno da kao najveći grad u Istri svoj stav uputimo županu, nadležnim ministarstvima i Vladi RH. Za sada aktualna pulska vlast, pa se može zaključiti da se slaže sa županom, još ništa nije rekla protiv trgovine ministra Čačića i župana Jakovčića o izgradnji TE Plomin na ugljen, rekao je Licul.

Licul je istaknuo da smatra kako će se pulskom Vijeću stvoriti konsenzus jer se ovaj projekt ne tiče samo Labinštine već cijele Istre, te će ujediniti gradske vijećnike u bitnom pitanju. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter