Ladonja: Sponza pokušava izbjeći odgovornost

Sven Zvocak (A. POKRAJAC)
Sven Zvocak (A. POKRAJAC)

U rovinjskoj Ladonji nisu zadovoljni očitovanjem gradonačelnika Giovannija Sponze o činjenici da je glasovao za Zakon o energetici, koji isplicite daje pravo državnoj Vladi da može intervenirati u planove jedinice lokalne samouprave kad je riječ o izgradnji i modernizaciji objekata od interesa za Repoubliku Hrvatsku.

- Zar je naš zastupnik i gradonačelnik očekivao da će u Zakon o energetici biti uvrštena stavka koje doslovce spominje Plomin na ugljen? Ovaj put ili nije razumio zakon kojem je dao glas ili želi opet podcijeniti inteligenciju građana, rekao je na konferenciji za novinare Sven Zvocak.

Pojasnio je da temeljem novog zakona Vlada može donijeti bilo kakvu Strategiju energetskog razvoja i odlučiti se za elektranu bilo koje snage, na bilo koju vrstu energenata, na bilo kakvoj lokaciji. Zaključio je da nikakvi lokalni planovi gradova, općina pa ni županije, na to nemaju utjecaja, a Sponza, koji je za zakon digao ruku, sada pokušava izbjeći svaku odgovornost.

- Svaki put kada se osjeća prozvan Giovanni Sponza se ne libi prozvati Ladonju za iznošenje neistina. Tako je bilo kada smo upozoravali da će troškovi nadogradnje Gimnazije prijeći predviđeni budžet, ili u slučaju iracionalnog trošenja novca oko potpuno nespremnih projekata rovinjskih poduzetničkih zona. U oba ova slučaja Sponza nas je, nespreman na dijalog, već na uvrede i prozivke, prozvao zbog iznošenja neistina i obmanjivanja javnosti, da bi na kraju, nažalost, uvijek bili u pravu, na štetu svih nas, rekao je Zvocak odgovarajući na očitovanja gradonačelnika. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter