Ladonja: Sjednica o bolnici je zakašnjela

Dr. Irenko Srdoč ispred gradske palače (G. R.)
Dr. Irenko Srdoč ispred gradske palače (G. R.)

Uoči večerašnje tematske sjednice Gradskog vijeća o stanju u Općoj bolnici Pula, najjača oporbena stranka, Ladonja, održala je kratku konferenciju za novinare ispred Komunalne palače na kojoj je vijećnik, ujedno i bivši ravnatelj bolnice, dr. Irenko Srdoč ponovio svoje stavove o odgovornosti za loše stanje u pulskoj bolnici.

Isto tako je naveo da je u prosincu Ladonja predala interpelaciju potpisanu od cijele oporbe u kojoj se govorilo o potrebi da Grad Pula aktivnije preuzme brigu i upravljanje zdravljem građana.

- Pulski se gradonačelnik, u trenutku kada smo predali interpelaciju, skrivao iza Županije kao osnivača i izbjegao tu točku dnevnog reda koja bi imala zaključke koji obvezuju gradsku vlast i njega da nešto konkretno poduzme. Boris Miletić, koji je u Upravnom vijeću bolnicu, i cijeli IDS već su početkom prosinca znali da će sanacija pulske bolnice završiti preuzimanjem te su tu istinu skrivali od građana.

- Ova tematska sjednica je zakašnjela jer je bolnicu preuzela Vlada i nema nikakve svrhe. To je još jedan primjer, poput Plomina, gdje IDS unaprijed zna kako će se projekti realizirati, a šute i preko medija pričaju nešto sasvim drugo, uporno prebacujući krivnju na druge. Sjednica je samo još jedan u nizu predizbornih skupova IDS gdje će pokušati obmanuti javnost i skrenuti pažnju sa stvarnog stanja, rekao je Srdoč. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter