Ladonja proziva plinaru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mauricio Licul, gradski vijecnik Nezavisne liste Plinija Cuccurina, ponovo se osvrnuo na problematiku plinofikacije grada, na što ga je, kaže, ponukala plaha reakcija i izbjegavanje odgovora direktora pulske Plinare Deana Kocijancica.

- Iako direktor Kocijancic naša pitanja grubo ignorira i pokušava cijelu stvar pomesti pod tepih, cekajuci da se stiša medijska buka, Ladonja nece odustati od traženja odgovora, naveo je Licul na konferenciji za novinare.

- Njegova je dužnost kao direktora da moje navode strucno demantira s odgovarajucim obrazloženjima, naveo je Licul ustrajuci pri tvrdnji da je Plinara plinofikaciji pristupila nedovoljno strucno.

To je potkrijepio i nikad demantiranim clankom objavljenom u Glasu Istre o rastrošnoj plinofikaciji, ali i cinjenicom da Plinara nikada nije napravila tehnicko-ekonomsku analizu stanja postojece plinske mreže, koja je trebala biti osnova plinofikacije Pule prirodnim plinom. Pored svega, kako je naveo, Plinara nikada nije napravila nikakvu anketu ni istraživanje mogucih prikljucenja medu potencijalnim novim potrošacima da bi procijenila buducu potrošnju. Da Plinara ne radi planski, dokazuje, smatra Licul, i analiza financijskih izvještaja za prošlu godinu, a u kojoj su vidljiva velika odstupanja realizacije od plana.

Kao glavne propuste pulske Plinare Licul je naveo nepravovremenu pripremu unutarnjih plinskih instalacija za prelazak s gradskog na prirodni plin, zbog cega se kasni s prikljucivanjem potrošaca.

- Zbog nedosljedne primjene propisa, odnosno prepravljenog propisa HSUP-P 601.111, potrošacima se namece izvedba i ispitivanje instalacija na bitno drugaciji nacin od pravila struke. Zbog toga Puljani trpe strucno neutemeljene, nepotrebne i nemale troškove vezane za prelazak s gradskog na prirodni plin, zakljucio je Licul. (B. PETROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter