Ladonja prikuplja potpise

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga Ladonja provest ce unutarnje izbore za kandidate koji bi se trebali naci na kandidacijskoj listi na sljedecim parlamentarnim izborima, najavio je danas u Puli Angelo Mattich iz te udruge.

Zainteresirani kandidati mogu poceti skupljati potpise za svoju kandidaturu vec od 11. lipnja, odnosno nakon redovne skupštine ove udruge koja ce se održati ovog petka u pulskom Circolu. Mattich je pojasnio da je svaki od 14 kandidata, koji ce se naci na listi, dužan prikupiti minimalno 200 potpisa gradana kako bi mogao sudjelovati na unutarnjim izborima Ladonje.

Rok za prikupljanje potpisa istjece 31. srpnja. Potom pocinje predizborna kampanja koja ce trajati do 20. rujna kada pocinju osmodnevni izbori. Dva dana nakon izbora Ladonja ce predstaviti rezultate i konacan popis za kandidacijsku listu.

Dok se za ulazak na listu mogu prijaviti svi gradani države, o njima ce glasati samo oni iz 8. izborne jedince, pojašnjava Mattich. Svaki ce birac telefonom, internetom te na birackim mjestima u vecim gradovima moci izabrati tri kandidata. Prvi na listi bit ce kandidat s najviše glasova, a drugi ona osoba koja je osvojila najviše glasova s istarske i rijecke strane. Redoslijed na listi ovisi o ukupnom broju glasova.

- Troškovi kampanje svakog kandidata ne mogu biti veci od 50 tisuca kuna. Takoder, niti donacije privatnih ili fizickih osoba ne mogu biti vece od pet tisuca kuna. Tajništvo Ladonje može isto tako odluciti da se najmanje pola troškova za promidžbu svakog kandidata usmjeri u zajednicku promidžbu, zakljucio je Mattich. (B. B.)


Podijeli: Facebook Twiter