Ladonja opet o upravi i gimnaziji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rovinjska Ladonja se na konferenciji za novinare opet osvrnula na (ne)ucinkovitost gradske uprave, ovaj put posebno na dugo cekanje za gradevinska dozvole. Marko Srecec je tako rekao da je služba za izdavanje akata za gradnju vec dugi niz godina zadaje veliku muku gradanima i investitorima.

- Na žalost, imamo previše slucajeva da se na gradevinsku dozvolu ceka godinama, nekad citavu deceniju. Istovremeno smo svjedoci da neki pojedinci iz privilegirane kaste dolaze do dozvola u kratkim rokovima. Zar Rovinj ne bi kao drugi mogao informatizirati postupak, kao bi gradani preko interneta mogli pratiti što se zbiva sa njihovim zahtjevom, upitao se Srecec, rekavši da se na taj nacin vjerojatno neki predmeti ne bi godinama ležali u ladicama.

Vijecnik Ladonje Raoul Privileggio se sa kopijama odluka Županijske skupštine posljednji put osvrnuo na poskupljenje investicije u Gimnaziju. U odluci skupštine iz 2009. za te radove planirano je 75, a 2011. 85 milijuna kuna.

- Logicno je da smo pitanje o poskupljenju ionako skupe investicije za deset milijuna kuna postavili gradonacelniku Sponzi, koji sa svojim ljudima upravlja Rovinjom punih deset godina. On je medutim lopticu najprije prebacio na IDS, potom na župana Jakovcica, na kraju Županiji u liku savjetnika Valerija Drandica i dožupanice Viviane Benussi, koji su nam umjesto odgovora dali lekciju politicke demagogije, zakljucio je ovu temu Privileggio. (A. P.)


Podijeli: Facebook Twiter