Ladonja o stanju u pulskoj bolnici

Ivo Uccio Miletić: Skandalozno je da IDS ne preuzima odgovornost za stanje u pulskoj bolnici (M. ANGELINI)
Ivo Uccio Miletić: Skandalozno je da IDS ne preuzima odgovornost za stanje u pulskoj bolnici (M. ANGELINI)

Budući da će će sutra na sjednici Županijske skupštine vijećnici izglasati odluku kojom će predati upravljačka prava nad Općom bolnicom Pula državi, kako bi država sanirala sadašnji gubitak koji je nešto veći od 170 milijuna kuna, Ladonja traži da se preispita odgovornost IDS-a i rukovodećih ljudi bolnice za stanje u kojem se bolnica nalazi. Rekao je to danas na konferenciji za novinare u Puli Ivo Uccio Miletić .

- Uvažavajući činjenicu da iznos sredstava koji se izdvaja za bolnicu iz državnog proračuna, odnosno putem HZZO-a, nije dostatan, Ladonja je još 2011. na Županijskoj skupštini zatražila raspravu te predlagala više mjera racionalizacije i reorganizacije rada u toj ustanovi, kako bi se zaustavio negativan trend financijskog poslovanja. Naravno, IDS-ova glasačka mašinerija sve je Ladonjine prijedloge sustavno odbijala i pobijala, tako da se neodrživo poslovanje nastavilo, kazao je Miletić.

- Ladonja traži da se osnuje neovisno povjerenstvo koje će utvrditi odgovornost za stanje u kojem se bolnica nalazi. Skandalozno je i neprihvatljivo da IDS-ovi političari koji godinama upravljaju bolnicom i njeni rukovoditelji danas nemaju nikakvu odgovornost za nastale gubitke. Danas, kada građani nepobitno utvrđuju koliko su rezultati njihova rada pogubni i poražavajući, glume kao da ih se ništa od toga direktno ne tiče i sebično zauzimaju poziciju kolateralnih žrtvi, zaključio je Miletić. (Barbara BAN)


Podijeli: Facebook Twiter